12.01.2014 13:29

Dukuri turpina dominēt: trešā dubultuzvara pēc kārtas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dukuri turpina dominēt: trešā dubultuzvara pēc kārtas Krišjānis Grantiņš

Svētdien Pasaules kausa izcīņas sestā posma ietvaros notikušajās otrajās skeletonistu sacensībās Sanktmoricas trasē Šveicē siguldieši Martins un Tomass Dukuri izcīnīja pirmās divas vietas. Jaunajā gadā brāļi pagaidām bijuši nepārspējami.

Pretenzijas uz trešo dubultuzvaru pēc kārtas brāļi Dukuri pieteica jau pirmajā braucienā. Martins bija galvas tiesu pārāks par visiem konkurentiem (1:08,14), bet Tomass sasniedza otro labāko rezultātu, brālim zaudējot 0,57 sekundes. Trešais bija britu veterāns Kristans Bromlijs, kurš no Tomasa atpalika par 0,14 sekundēm, bet Dukuru galvenais konkurents Aleksandrs Tretjakovs, startējis pirmais, pat neiekļuva labāko desmitniekā.

Otrajā braucienā Tomass sasniedza jaunu trases rekordu (1:07,92), taču Martins jau dažas minūtes vēlāk to laboja (1:07,40) un izcīnīja ceturto uzvaru sezonā. Tomass no uzvarētāja atpalika par 1,09 sekundēm, bet uz trešo vietu no ceturtās izdevās pakāpties kanādietim Džonam Fērbērnam (+1,78 s). Tālākās vietas ieņēma Sergejs Čudinovs no Krievijas (+1,83), Kristans Bromlijs (+1,91) un amerikānis Metjū Antuāns (+1,99).

"Rezultāti rāda, ka esam uz pareizā ceļa, taču nedrīkst ieslīgt pašapmierinātībā. Jāstrādā tālāk un jāgatavojas sezonas galvenajam notikumam," paturot prātā Soču ziemas olimpiskās spēles, dēlu panākumus īsi komentēja Dainis Dukurs.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pēc pieciem posmiem Martins Dukurs saglabā līderpozīcijas, bet Tomass ir trešais aiz A. Tretjakova.

Svētdiena Sanktmoricā pagāja Latvijas zīmē. Pēc skeletonistu sacensībām notika Pasaules kausa posms bobslejā četriniekiem, kurā, uzvarot abos braucienos, triumfēja Oskars Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un siguldieti Jāni Strengu.

Sestais posms skeletonā un bobslejā notiks no 17. līdz 19. janvārim Īglsas trasē Austrijā.