11.01.2014 13:05

Šiciem Oberhofā divpadsmitā vieta

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Šiciem Oberhofā divpadsmitā vieta Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Siguldas kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici Pasaules kausa izcīņas septītajā posmā Oberhofas trasē Vācijā atkārto sezonas sliktāko rezultātu.

Divnieku ekipāžu sacensību pirmajā braucienā brāļi Šici sasniedza divpadsmito rezultātu (42,282 sekundes), bet otrajā ar piecpadsmito labāko laiku (42,180) pozīciju summā saglabāja. 12. vietu siguldieši ieņēma arī Pasaules kausa pirmajā posmā Lillehammerē, bet sezonas labāko rezultātu uzrādīja iepriekšējā posmā Kēnigzē, kur bija piektie.

Par posma uzvarētājiem kļuva vācieši Tonijs Egerts un Saša Benekens, kuriem brāļi Šici divu braucienu summā zaudēja 1,250 sekundes. Otro vietu ieņēma Pasaules kausa izcīņas kopvērtējuma līderi Tobiass Vendls un Tobiass Arlts (+0,379 s), bet trešie nedaudz negaidīti bija krievi Vladislavs Južakovs un Vladimirs Mahnutins (+0,397 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā pirms pēdējiem diviem posmiem, kas līdz Soču ziemas olimpiskajām spēlēm paredzēti Altenbergā un Siguldā, Andris un Juris Šici saglabā astoto vietu. Otrā Latvijas divnieku ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kas sacensībām Oberhofā nekvalificējās, ieņem 16. pozīciju.

Vēl sestdien Oberhofā notiek sacensības dāmām, kurās Latvijas kamaniņu braucējas nepiedalās. Svētdien plkst. 12.20 sāksies pirmie braucieni vīriem. Dalībnieku vidū būs Inārs Kivlenieks, Mārtiņš Rubenis un Kristaps Mauriņš.