10.01.2014 17:20

Kamaniņu braucēji Oberhofā trīsreiz desmitniekā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kamaniņu braucēji Oberhofā trīsreiz desmitniekā Krišjānis Grantiņš

Vietas labāko desmitniekā Sprinta kausa sacensībās pirms Pasaules kausa izcīņas septītā posma no Latvijas izlases kamaniņu braucējiem piektdien ieguva siguldieši brāļi Andris un Juris Šici, kā arī Inārs Kivlenieks un Mārtiņš Rubenis.

Atšķirībā no ierastās Nāciju kausa izcīņas piektdien notikušajās Sprinta kausa sezonas pirmās sacensības vienā braucienā piedalījās visi dalībnieki, nevis tikai tie, kuriem vieta Pasaules kausa pamatsacensībās nav garantēta. Tiesa, cīņa par ceļazīmēm uz nedēļas nogales galvenajām sacensībām notika atsevišķā vērtējumā.

Divnieku ekipāžu konkurencē Andris un Juris Šici uzrādīja sesto rezultātu un ieņēma piekto vietu (viena Vācijas ekipāža startēja ārpus konkurences). Uzvarētājiem vāciešiem Tonijam Egertam un Sašam Benekenam viņi zaudēja 0,489 sekundes. Priekšpēdējā 25. vietā pēc vairākām kļūdām palika Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš (+6,101). Viņiem Pasaules kausa sacensības šoreiz ies secen.

Cerīgus rezultātus uz šīs sezonas fona sasniedza vīri. Inārs Kivlenieks ieņēma septīto vietu (0,491 sekunde aiz uzvarētāja Andija Langenhana) un Mārtiņš Rubenis astoto (+0,537 s). Pasaules kausa sacensībām kvalificējās arī Kristaps Mauriņš, kurš ierindojās 22. pozīcijā (+0,897 s), bet Artūrs Dārznieks palika 32. vietā (+1,339 s).

Neveiksmīgi startēja vienīgā Latvijas pārstāve dāmu sacensībās Elīza Tīruma. Trases beigās viņa pieļāva kļūdu, 36 dalībnieču konkurencē uzrādīja tikai 26. rezultātu un Nāciju kausa vērtējumā ieņēma 19. vietu. No uzvarētājas, titulētās vācietes Tatjanas Hifneres E. Tīruma atpalika par 1,397 sekundēm un otro posmu pēc kārtas nekvalificējās pamatsacensībām.

Sestdien Oberhofā plkst. 10.30 un 11.45 notiks Pasaules kausa izcīņas braucieni divnieku ekipāžām (tiešraide kanālā LTV7), bet 13.15 sacensības sāks dāmas. Svētdien plkst. 12.20 pirmo braucienu sākums vīriem.