10.01.2014 13:42

Brāļiem Dukuriem otrā dubultuzvara pēc kārtas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Brāļiem Dukuriem otrā dubultuzvara pēc kārtas Krišjānis Grantiņš

Siguldieši Martins un Tomass Dukuri piektdien skeletona un bobsleja Mekā Sanktmoricas trasē Šveicē izcīnījuši otro dubultuzvaru Pasaules kausa izcīņas posmos pēc kārtas. Sezonas kopvērtējumā Martins kļuvis par līderi, jau svētdien skeletonisti sacentīsies vēlreiz.

Sacensību pirmais brauciens skaidri iezīmēja favorītu loku – četrus labākos rezultātus sasniedza tie paši skeletonisti, kuri ir pirmajās četrās pozīcijās arī Pasaules kausa kopvērtējumā. Ļoti precīzi veicot distances augšdaļu, ātrākais izrādījās Tomass Dukurs (1:09,74).

Otru labāko laiku, vecākajam brālim zaudējot 0,14 sekundes, sasniedza ar pirmo numuru startējušais Martins Dukurs, no kura amerikānis Metjū Antuāns un krievs Aleksandrs Tretjakovs atpalika par attiecīgi vienu un trim sekundes simtdaļām. Nākamie konkurenti zaudēja jau aptuveni pussekundi.

Otrajā mēģinājumā neviens no konkurentiem vadošā kvarteta iekšējā cīņā iesaistīties nespēja. Martinam, sasniedzot dienas labāko rezultātu un līdz ar to arī jaunu trases rekordu (1:09,30), izdevās apsteigt Tomasu, kurš brālim summā zaudēja sekundes 26 simtdaļas. Trešo vietu ieņēma M. Antuāns (+0,69 s), ceturto – A. Tretjakovs (+0,80 s).

Tomass Dukurs pēc sacensību beigām atzina, ka abus braucienus veicis vienlīdz sekmīgi, bet cīņā par uzvaru izšķirošais bijis Martina teicamais sniegums otrajā braucienā. Savukārt pats uzvarētājs pauda viedokli, ka relatīvā neveiksme pirmajā mēģinājumā skaidrojama ar laika apstākļiem nepiemēroto pirmo starta numuru.

Pēc piektdienas sacensībām Martins Dukurs atguvis pirmo vietu Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā – 1045 punkti. A. Tretjakovs ir otrais ar 1037 punktiem, Tomass Dukurs trešais ar 988 un M. Antuāns ceturtais ar 985 punktiem.

Sestdien plkst. 9.30 Sanktmoricā sāksies sacensības skeletonistēm, tostarp siguldietei Leldei Priedulēnai, bet plkst. 14.15 startēs bobsleja divnieki. Savukārt svētdien plkst. 10 sāksies skeletonistu otro sacensību pirmie braucieni, bet 11.15 bobsleja četrinieku sacensību sākums (otrie braucieni attiecīgi 12.30 un 13.45). Pasaules kausa izcīņas posma norisei var sekot līdzi televīzijas kanālā LTV7.