08.01.2014 21:43

Mārupes basketbolisti otrreiz sezonā piekāpjas "VEF kadeti" komandai

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes basketbolisti otrreiz sezonā piekāpjas "VEF kadeti" komandai Krišjānis Grantiņš

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas A apakšgrupas turnīra tabulā divas kārtas līdz pirmā posma beigām mārupieši saglabā otro vietu.

Basketbola klubs "Mārupe" un "VEF kadeti" tikās sezonas pirmajā spēlē, un toreiz pagarinājumā mazliet pārāki izrādījās jaunie vefieši (87:75). Līdz papildlaikam daudz netrūka arī komandu otrajā savstarpējā spēlē.

Pirmajā ceturtdaļā pretinieki pārmaiņus uzņēmās vadību, taču pirmā puslaika vidu veiksmīgāk aizvadīja rīdzinieki, kuri panāca pirmo vērā ņemamo pārsvaru (25:16). Mārupieši nekavējoties atbildēja un uz brīdi atguva vadību (32:29). Atpūtā ejot, 39:37 "VEF kadeti" komandas labā.

Līdz pat ceturtās ceturtdaļas vidum cīņa ritēja teju punkts punktā, taču tad laukuma saimnieki ar 11 punktiem pēc kārtas panāca izšķirošo pārsvaru (75:66) un beigās svinēja uzvaru 86:74.

BK "Mārupe" labā Mārtiņš Šteinbergs guva 21 punktu, Mārtiņš Motivāns 17 un Gundars Brička 12 punktus, bet Riharda Pāžes kontā 10 punkti un 14 atlēkušās bumbas.

LBL2 A apakšgrupas turnīra tabulā ar 10 uzvarām 14 spēlēs Mārupes klubs ir otrajā vietā aiz līderiem Ventspils Augstskolas (13-1), bet "VEF kadetiem" ir 10 uzvaras 15 spēlēs. Pirmā apļa pēdējās divas spēles mārupieši aizvadīs nedēļas nogalē Kurzemē – sestdien tiksies ar Ventspils Augstskolas komandu un svētdien ar "Liepājas lauvām-2".

Piecas labākās A grupas komandas, līdzi ņemot savstarpējo spēļu rezultātus, otrajā posmā pa divām reizēm tiksies ar pieciem labākajiem B grupas klubiem. Izslēgšanas turnīrā iekļūs visas desmit šīs komandas (četras labākās sāks ar ceturtdaļfinālu) plus divas labākās vienības no rangā zemāk esošajām, kas izspēlēs divu apļu turnīru par 11.–19. vietu.