07.01.2014 15:24

Nākotnes olimpisko zvaigžņu parāde Siguldā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ja piepildīsies prognozes un nedēļas otrajā pusē pazemināsies gaisa temperatūra, Eiropas junioru čempionāta dalībnieki Siguldā varēs izbaudīt braucienus pa augstākas kvalitātes ledu Ja piepildīsies prognozes un nedēļas otrajā pusē pazemināsies gaisa temperatūra, Eiropas junioru čempionāta dalībnieki Siguldā varēs izbaudīt braucienus pa augstākas kvalitātes ledu Krišjānis Grantiņš

Mēnesi pirms Soču ziemas olimpisko spēļu sākuma Siguldā pulcējušies tie kamaniņu braucēji, kuri par olimpiskajām medaļām cīnīsies pēc četriem, astoņiem un divpadsmit gadiem.

Eiropas junioru čempionātā un junioru Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posmā plāno startēt vairāk nekā 100 kamaniņu braucēju. Trešdien plkst. 19 Siguldas Svētku laukumā notiks sacensību oficiālā atklāšana, ceturtdien turpināsies oficiālie treniņbraucieni, bet sacensības sāksies piektdien.

Plkst. 9 pa diviem braucieniem veiks jaunieši un jaunietes, plkst. 13 paredzēts starts divnieku ekipāžām junioriem, bet plkst. 14.30 startēs jauniešu ekipāžas. Sestdien plkst. 9 cīņu par Eiropas čempionāta un Pasaules kausa medaļām sāks juniori, plkst. 11 viņiem sekos juniores, bet plkst. 13.30 paredzētas aizraujošās komandu stafetes sacensības. Katras dienas beigās notiks apbalvošanas ceremonija. Skatītājiem ieeja pret ziedojumiem SOS bērnu ciematam.

Īpaši interesantas šīs sacensības varētu būt Pierīgas sporta cienītājiem: gandrīz visi no Pasaules kausa posmam pieteiktajiem 17 Latvijas jaunajiem kamaniņu braucējiem ir "mūsējie" – ne tikai no Siguldas, bet arī Saulkrastiem, Ropažiem, Ulbrokas un Inčukalna. Turklāt vairāki būs starp galvenajiem favorītiem.

Lielākās cerības junioru konkurencē saistās ar 2002. gada Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu laureātiem siguldiešiem Ullu Zirni un Riku Kristenu Rozīti. Ulla šosezon jau izmēģinājusi spēkus pieaugušo konkurencē un kvalificējusies Soču ziemas olimpiskajām spēlēm, bet Kristens izcīnīja pirmo vietu vienā no trim šīs sezonas junioru Pasaules kausa posmiem.

Starp godalgu pretendentiem jauniešu sacensībās noteikti būs Kendija un Kristers Aparjodi no Saulkrastiem. Kristera kontā šosezon jau ir viena pirmā, viena trešā un viena ceturtā vieta Pasaules kausa posmos, labāko sešniekā izdevies iekļūt arī viņa divus gadus vecākajai māsai.

Līdz ar viņiem Siguldā startēs saulkrastieši Gunārs Bergs, Edgars Karnītis, Anda Upīte un Kate Keita Fārenhorste, siguldieši Ralfs Bērziņš un Zelma Bite, kā arī Robers Millers, Alise Evelīna Mitkus un Paula Ābelīte. Divnieku ekipāžu sacensībās kopā ar Pasaules kausa gaisotni iepazinušajiem ropažnieku Kristenu Putinu un Kārli Krišu Matuzelu piedalīsies arī Kristers Krauze no Inčukalna un Valters Knēts no Ropažiem, Ričards Sakovičs no Ulbrokas un Ralfs Vanzovičs no Siguldas, kā arī Aksels Tupe un Kaspars Šlahots no Ulbrokas.

No 24. līdz 26. janvārim Siguldas trasē notiks Pasaules kausa pēdējais devītais posms kamaniņu sportā pieaugušajiem, kurā arī tiks sadalītas Eiropas čempionāta godalgas. Šīs pasaules labākajiem kamaniņu braucējiem būs pēdējās sacensības pirms Soču ziemas olimpiskajām spēlēm.