07.01.2014 11:48

Laika apstākļu dēļ pārcelts autokross Garkalnes autotrasē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aina no pagājušā gada autokrosa sacīkstēm Garkalnes autotrasē Aina no pagājušā gada autokrosa sacīkstēm Garkalnes autotrasē Krišjānis Grantiņš

Rīkotāji cer, ka šosestdien Garkalnes autotrasē Upesciemā paredzētās sacensības izdosies aizvadīt 18. janvārī.

Sestdien Upesciemā bija plānotas Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) folkreisa Ziemas kausa izcīņas un LAF Krosa komisijas autokrosa kausa izcīņas otrā posma sacensības. Taču nepiemērotie laika apstākļi un meteoroloģiskās prognozes to norisi padarījuši par neiespējamu. Tomēr organizatori otrdien optimistiski pavēstījuši, ka, iestājoties ziemai raksturīgākiem laika apstākļiem un noturoties vismaz līdz nākamajai ceturtdien, kvalitatīvas sacīkstes varētu sarīkot nākamās nedēļas nogalē, 18. janvārī.

"Šobrīd es negribu pieņemt domu par to, ka varētu zaudēt Upesciema posmu pilnībā. Mēs esam gatavi, un domāju, ka 18. janvārī sacīkstes notiks. Pat ja sestdien atkal būs plusos, iepriekšējo dienu sals izdarīs pietiekami, lai šajā trasē varētu braukt un īpaši nemocīties. Protams, jācer, ka šā brīža prognozes piepildīsies," autocross.lv citē trases vadītāju un sacensību organizētāju Jāni Lepsi.

Pirmās ziemas sezonas autosacīkstes – ""Amici" Auto ziemas kausa 2014" pirmais posms – Garkalnes autotrasē bija paredzētas jau 22. decembrī, taču, tāpat kā pagājušajā nedēļā paredzētais otrais posms, tika atceltas. Labvēlīgāku laika apstākļu gadījumā sacensības Upesciemā varētu ritēt līdz marta sākumam.