04.01.2014 20:48

Brāļi Šici labāko piecniekā pirmo reizi šosezon

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pasaules kausa izcīņas sestajā posmā Kēnigzē trasē Vācijā sezonas labāko rezultātu sasnieguši Siguldas kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici. Olimpiskā gada pirmajās sacensībās viņi izcīnīja piekto vietu.

Divnieku ekipāžu sacensību pirmajā braucienā brāļi Šici uzrādīja astoto rezultātu, bet otrajā bija trešie ātrākie un summā pakāpās uz piekto pozīciju 20 duetu konkurencē. Iepriekšējos piecos Pasaules kausa posmos siguldiešu labākais sasniegums bija viena sestā vieta.

Piekto uzvaru sezonas sešās sacensībās Kēnigzē izcīnīja vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Arlts, kuriem Andris un Juris divu braucienu summā zaudēja 0,933 sekundes. Ātrāki par Latvijas labāko ekipāžu bija arī vācieši Egerts/Benekens, kanādieši Vokers/Snits un austrieši Pencs/Fišlers. No trešās vietas Siguldas kamaniņu braucējus šķīra nepilnas 0,2 sekundes.

Otrā Latvijas ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kas dienu iepriekš bija uzvarējusi Nāciju kausa izcīņā, pirmajā braucienā uzrādīja 12. rezultātu, bet otrajā piedzīvoja kritienu un, lai gan līdz finiša līnijai tika, nopelnīja diskvalifikāciju. Sarežģītajā Kēnigzē trasē krita vēl divas ekipāžas, ieskaitot divkārtējos olimpiskos čempionus brāļus Lingerus no Austrijas.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pēc sešiem no deviņiem posmiem Andris un Juris Šici ieņem astoto vietu, bet O. Gudramovičs un P. Kalniņš pēc sestdienas neveiksmes noslīdējuši uz 14. pozīciju.

Pirms divnieku sacensībām notika dāmu starts, kurā Latvijas kamaniņu braucējas gan nepiedalījās – Elīza Tīruma dienu iepriekš notikušajā Nāciju kausa izcīņā tika diskvalificēta un Pasaules kausa posma individuālajām sacensībām nekvalificējās, bet Ulla Zirne Siguldā gatavojas nākamnedēļ paredzētajam Eiropas junioru čempionātam.

Svētdien plkst. 10.55 pēc Latvijas laika Kēnigzē sāksies sacensības vīriem, bet plkst. 14.20 notiks komandu stafete. Plānotas tiešraides televīzijas kanālā LTV7.