03.01.2014 13:14

Gudramovičs un Kalniņš uzvar Nāciju kausa izcīņas sacensībās Kēnigzē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Gudramovičs un Kalniņš uzvar Nāciju kausa izcīņas sacensībās Kēnigzē Krišjānis Grantiņš

Kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas sestajā posmā nedēļas nogalē Kēnigzē trasē Vācijā Latvija būs pārstāvēta ar diviem vīriem un diviem divniekiem.

Veiksmīgākie no Latvijas kamaniņu piektdien notikušajās Nāciju kausa izcīņas sacensībās braucējiem bija divnieks Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš divnieku konkurencē. Startējot 16 ekipāžām, viņi izcīnīja pirmo vietu un tuvākos sekotājus Bogdanovu/Medvedevu no Krievijas apsteidza par 0,04 sekundēm. Šī ir trešā reize šosezon, kad Gudramovičam ar Kalniņu izdevies Nāciju kausa sacensībās iegūt godalgotu vietu.

Ņemot vērā šīs sezonas rezultātus, vietu pamatsacensībās ekipāžām jau bez kvalifikācijas ir nodrošinājuši Andris un Juris Šici.

Pasaules kausa dāmu sacensībās šoreiz Latviju nebūs pārstāvēta. Ulla Zirne palikusi Siguldā, kur nākamnedēļ startēs Eiropas junioru čempionātā, un piektdien kvalifikācijas sacensībās Kēnigzē startēja vienīgi Elīza Tīruma. Viņa labākajām kamaniņu braucējām zaudēja ap sekundi, turklāt vēl sacensību laikā kļuva zināms, ka Elīzai pēc tehniskās kontroles ir piespriesta diskvalifikācija par tehniskā reglamenta pārkāpumu.

Ne visai veiksmīgi latviešiem aizritēja arī Nāciju kausa sacensības vīriem. No četriem Latvijas kamaniņu braucējiem Pasaules kausa pamatsacensībam spēja kvalificēties divi. Siguldietis Inārs Kivlenieks 34 dalībnieku konkurencē sasniedza sesto rezultātu, uzvarētājam, junioru Pasaules kausa īpašniekam Florianam Berkesam no Vācijas zaudējot 0,120 sekundes.

Kā pēdējais ar divdesmito labāko laiku svētdienas sacensībām kvalificējās Kristaps Mauriņš (+0,555 s). Toties "aiz strīpas" palika gan Mārtiņš Rubenis, kurš uzrādīja 21. rezultātu (+0,580 s), gan Artūrs Dārznieks, kurš pieļāva rupju kļūdu un no finišējušajiem palika pēdējais trīsdesmit otrais.

Sestdien plkst. 16.20 pēc Latvijas laika sāksies sacensības dāmām, bet plkst. 18.50 divnieku ekipāžām. Svētdien sacensības vīriem (plkst. 10.55) un stafešu komandām (14.20).