30.12.2013 17:49

Babītes novadā aizvadītas gada pēdējās jātnieku sporta sacensības Latvijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes novadā aizvadītas gada pēdējās jātnieku sporta sacensības Latvijā www.elittesport.lv

Svētdien Babītes novadā "Ozoli Eko" stallī aizvadīti jāšanas sporta svētki ģimenēm "Elvi Ziemassvētku kauss 2013", kuru organizēja sporta klubs "Sport De Lux". Šīs bija pēdējās jātnieku sporta sacensības šogad Latvijā.

Dalībnieki mērojās prasmēm piecos maršrutos ar šķēršļiem līdz 110 cm augstumam. Vēl nebijis skaits jātnieku startēja vadības maršrutos, kas paredzēti iesācējiem, – divās shēmās kopā piedalījās 42 jaunie jātnieki, kuru vidū bija arī trīs un četrus gadus mazi bērni. Daļa sportistu sacensībās bija pirmo reizi. Sveicot savā pulkā jaunos censoņus, Latvijas Jātnieku federācija visiem vadības shēmu jātniekiem dāvināja rozetes ar federācijas apdruku, vēsta portāls "elittesport.lv".

Augstākajos maršrutos uzvarēja Nellija Nulle un Linda Josta. "Grand Prix" uzvarētājai Lindai Jostai tika pasniegts kauss ar karstvīnu no "Elvi", kā arī "Havens" speciālbalva. Iepriekšējā gadā "GP" maršrutā uzvaru izcīnīja Aleksandrs Šakurovs, kurš šogad pasākumā piedalījās kā treneris.

Kā ierasts, Ziemassvētku kausā tika pieļauts startēt karnevāla tērpos, un interesantāko tērpu autori saņēma speciālbalvas. Pasākuma ģenerālsponsors šogad bija Piņķu lielveikals "Elvi", kura sarūpētās dāvanas iepriecināja ikvienu dalībnieku. Vērtīgas speciālbalvas dāvināja Ziemassvētku kausa atbalstītāji "Cavalor Latvija", "Havens Latvija" un SIA "Flisi". Tīraines staļļu īpašniece Anna Stafecka saņēma Sadraudzības balvu, jo no šī staļļa sacensībās bija pieteikti visvairāk zirgu.

"Ozoli Eko" dalībnieku drošībai un skatītāju ērtībām rīkotāji bija nodrošinājuši manēžai koka bortus un tribīnes, un sporta svētki turpinājās līdz plkst. 21.30.