30.12.2013 17:34

Stopiņu handboliste atzīta par Latvijas gada labāko handbolisti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu handboliste atzīta par Latvijas gada labāko handbolisti Latvijas Handbola federācija

Latvijas Handbola federācijas izveidotā ekspertu grupa par 2013. gada labāko handbolisti atzinusi Stopiņu novada handbola komandas (NHK) spēlētāju Elitu Ekkerti. Labākā handbolista tituls ticis Vācijas pirmajā bundeslīgā spēlējošajam Aivim Jurdžam.

Stopiņu komandas kreisās malas spēlētāja Elita Ekkerte Latvijas virslīgas čempionātā šopavasar izcīnīja sudraba medaļu, bet iepriekš ieguvusi trīs čempiones titulus. 26 gadus vecā handboliste, kura ir spēlējusi arī Norvēģijā, šobrīd ar 76 gūtajiem vārtiem ir virslīgas otrā rezultatīvākā spēlētāja, bet viņas pārstāvētā komanda ir turnīra līdere. Elita tika atzīta par virslīgas mēneša labāko spēlētāju oktobrī.

Arī otro vietu ekspertu balsojumā ieņēma Stopiņu NHK handboliste Ivita Asare, bet piektā aptaujā bija viņu kolēģe Lana Nikolajeva.

E. Ekkerte un A. Jurdžs ar speciālām mākslinieku izstrādātajām balvām tiks apbalvoti 8. janvārī pirms pasaules čempionāta kvalifikācijas spēles Dobelē starp Latvijas un Portugāles vīriešu valstsvienībām.

Ekspertu komisijā piedalījās Latvijas Handbola federācijas pārstāvji, treneri un sporta žurnālisti. Katram no ekspertiem bija jāizveido labāko spēlētāju trijnieks. Spēlētājs, kurš minēts kā pirmais, saņēma piecus punktus, otrais – trīs punktus, trešais – vienu punktu. Summējot visus iegūtos punktus, tika noteikti labākie.