27.12.2013 15:53

Latvijas handbolistes gatavojas IHF Izaicinājuma balvai

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Elza Seržante Elza Seržante Latvijas Handbola federācija

Divas savstarpējās spēles aizvadījušas Latvijas dāmu handbola izlases – komanda, kas gatavojas Starptautiskās Handbola federācijas (IHF) Izaicinājuma balvai ("Challenge Trophy") un kurā spēlē 1991. gadā dzimušas un jaunākas handbolistes, mērojās spēkiem ar pieredzējušākām kolēģēm.

Latvijas handbolistēm šajās dienās bija paredzētas divas pārbaudes spēles ar Lietuvas U-18 izlasi, taču lietuvietes pēdējā brīdī finansiālu problēmu dēļ no brauciena uz Rīgu atteicās. Lai Latvijas izlases kandidātes nepaliktu bez spēļu prakses, steigšus tika noorganizēta otra Latvijas valstsvienība ("Latvija-2"), kurā liela daļa spēlētāju pārstāv Stopiņu novada komandu (NHK) un Salaspils sporta skolu. Tiesa, spēlētāju sadalījums komandās bija diezgan nosacīts, jo vairākas pamanījās katrā spēlē pārstāvēt citu vienību.

Ceturtdien pirmajā spēlē Gintas Ozoliņas un Vitas Brikmanes trenēta un gados jaunākā Latvija-1 uzvarēja Latviju-2 ar 32:25 (19:13). Pirmā puslaika otrajā pusē jaunietes no 9:9 pamanījās panākt 18:10 pārsvaru un turpinājumā sāncenses nepielaida tuvāk par triju vārtu tiesu (23:20, 26:23).

Latvijas-1 rindās rezultatīvākā ar deviņiem precīziem metieniem bija Elza Seržante no Stopiņu NHK, divus vārtus guva Dace Potapova no Salaspils sporta skolas, uzvarētāju rindās vēl spēlēja arī salaspiliete Linda Borisanova un Stopiņu komandas vārtsardze Velta Vuškāne. Pretinieču rindās lauvas tiesu vārtu guva Stopiņu NHK spēlētājas Lana Nikolajeva (8), Elita Ekkerte (6), Ivita Asare (5) un Annija Ozoliņa (2). Attiecīgi viens un trīs precīzi metieni Salaspils kluba pārstāvēm Laurai Daugavietei un Renātei Salmanei, bet vārtus sargāja Baiba Baumane no Stopiņu NHK.

Dienu vēlāk cīņa aizritēja vēl spraigāk un beidzās ar neizšķirtu 33:33 (13:14), turklāt Latvija-2, kas sastāvēja gandrīz tikai no stopiņietēm un salaspilietēm, izlīdzinājumu panāca pamatlaika pēdējā sekundē pēc L. Nikolajevas realizētā septiņu metru soda metiena. Viņas komandas labā Ekkerte un Asare guva pa 10 vārtiem, pati Nikolajeva septiņus, Daugaviete trīs. Latvijas-1 rindās rezultatīvākā ar astoņiem precīziem metieniem atkal bija Seržante, vienreiz bumbu vārtos ieraidīja Salmane.

IHF "Challenge Trophy" jeb Izaicinājuma balvas izcīņa dāmām no 26. līdz 30. martam notiks Grieķijā un tajā var spēlēt handbolistes, kuras dzimušas 1991. gadā vai jaunākas. Turnīrā piedalīsies astoņas komandas, kuras salozētas divās apakšgrupās. Latvijas izlase ielozēta A grupā kopā ar Grieķijas, Moldovas un Beļģijas handbolistēm. B grupā cīnīsies Bulgārija, Igaunija, Izraēla un Armēnija.

Izlases sarakstā iekļautas četras handbolistes no Salaspils sporta skolas komandas – L. Borisanova, L. Daugaviete, D. Potapova un R. Salmane – un trīs no Stopiņu novada handbola komandas – V. Vuškāne, E. Seržante un A. Ozoliņa. Vēl izlasē pārstāvēti LSPA, Dobeles un Ludzas handbola klubi.