24.12.2013 15:04

LJBL Mini kausa turnīros startē arī Pierīgas jaunie basketbolisti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
LJBL Mini kausa turnīros startē arī Pierīgas jaunie basketbolisti www.basket.lv

Latvijas Jaunatnes basketbola līgas rīkotajos turnīros 10 un 11 gadus vecajiem spēlētājiem dalībnieki sacentās ne tikai 4x5 minūšu garās spēlēs, bet arī basketbola elementu stafetēs, iegūstot pirmo sacensību pieredzi.

No Pierīgas puišu komandām vislabāk veicās ādažniekiem, kuri U-11 grupas turnīrā Iļģuciema vidusskolā ar 74:31 apspēlēja basketbola skolu "Ogre", ar 70:11 pieveica A.Kraukļa VEF sporta skolas komandu ar 46:7 vienu no Pārdaugavas basketbola skolas komandām un vienīgo zaudējumu (22:35) piedzīvoja spēlē ar "Ķeizarmežs/Sarkandaugava" vienību.

Vienu uzvaru U-11 grupas turnīrā četrās spēlēs izcīnīja Mārupes sporta centra jaunie basketbolisti un Igora Miglinieka sporta skolas audzēkņi no Ikšķiles, bet siguldieši piedzīvoja neveiksmes visās četrās spēlēs.

Turnīros U-10 vecuma grupā piedalījās trīs Pierīgas komandas. Mārupieši piecās spēlēs guva trīs uzvaras, I.Miglinieka skolas komanda no Salaspils divreiz uzvarēja un divreiz zaudēja, bet Berģu pamatskolas audzēkņi pie panākumiem šoreiz netika.

Notika turnīri arī meiteņu komandām, kuros mainīgām sekmēm startēja I.Miglinieka skolas pārstāves no Ikšķiles un Berģu pamatskolas mazās basketbolistes.

Šīs sezonas LJBL Mini kausa izcīņas pirmie turnīri notika rudens skolnieku brīvdienās oktobra beigās, bet trešā kārta paredzēta pavasara brīvdienās. Jūnija sākumā Rīgā notiks finālturnīrs, kurā varēs piedalīties komandas, kas būs startējušas vismaz vienā no trim pirmajiem posmiem.