24.12.2013 14:21

Saulkrastos noslēgusies šautriņu mešanas sezona Baltijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkrastos noslēgusies šautriņu mešanas sezona Baltijā arhīvs

Saulkrastos, viesnīcas "Minhauzena Unda" telpās, aizvadīts šī gada pēdējās Latvijas un Baltijas reitinga sacensības šautriņu mešanā – Latvijas Darts organizācijas (LDO) Latvijas kausa izcīņa, kas kopumā pulcēja teju 70 dalībniekus no Latvijas un Lietuvas.

Pielozēto pāru sacensībās par uzvarētājiem kļuva Madara Razma un Aivara Šutkas pāris, kuri finālā ar rezultātu 3:1 pārspēja Matīsu Skabu un Uldi Zeitmani.

Jauniešu konkurencē visus pārspēja jaunā Lietuvas čempione (pieaugušo konkurencē) Kornēlija Lušaite, kura finālā ar rezultātu 3:0 uzvarēja Oskaru Drauli no Smiltenes Darts kluba, informēja Latvijas Šautriņu mešanas sporta federācijā.

Dāmām individuālajās sacensībās nepārspēta palika Smiltenes Darts kluba pārstāve Zeltīte Strade, kura finālā ar rezultātu 4:0 uzvarēja Cēsu Darts kluba "50" šautriņu metēju Avelīnu Lāci. 3. vietu izcīnīja Anda Seimane no BDK "Lūsis" un jau pieminētā lietuviete Kornēlija Lušaite no Jonavas kluba "Strele".

Kungu konkurencē par uzvarētāju kļuva Kauņas šautriņu metējs Darius Labanauskas. Skatāmā finālā lietuvietis ar rezultātu 4:3 uzvarēja SK "Skille" šautriņu metēju Rūdolfu Mežecki, savukārt trešās vietas izcīnīja šautriņu mešanas kluba "Priekule" pārstāvis Madars Razma un Smiltenes Darts kluba šautriņu metējs Gatis Lancers.

Dāmām pāru sacensībās par uzvarētājām kļuva Kristīne Kuzmane un Avelīna Lāce, kuras finālā ar rezultātu 4:0 uzvarēja Ievu Brikmani – Buklovsku un Sandiju Andersoni, savukārt trešo vietu izcīnīja Irēna Bauze ar Kristīni Bauzi un Kornēlija Lušaite ar Vitu Orlovieni.

Kungu konkurencē par pāru čempioniem kļuva Gatis Lancers ar Ilvaru Drauli, kuri finālā ar rezultātu 4:2 uzvarēja Aigaru Strēli un Madaru Razmu, savukārt pie bronzas medaļām tika Andris Ziemelis ar Kristapu Mickusu un Uldis Zeitmanis ar Juriju Botvinko.

Līdz ar šīm sacensībām Latvijas un Baltijas reitinga sezona šautriņu mešanā ir noslēgusies. Dāmu konkurencē par Latvijas reitinga uzvarētāju kļuva Zeltīte Strade no Lizuma, 2. vietā sezonu noslēdza Irēna Bauze no Vaiņodes, bet 3. vietu ieguva rīdziniece Sandija Andersone.

Kungu konkurencē par reitinga uzvarētāju kļuva priekulnieks Madars Razma, aiz sevis atstājot divus Latvijā licencētos lietuviešus – Dariusu Labanausku un Arūnu Čipli.