22.12.2013 21:00

Florbolisti gadu beidz gan ar uzvarām, gan zaudējumiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Florbolisti gadu beidz gan ar uzvarām, gan zaudējumiem Latvijas Florbola savienība

Šāgada pēdējās spēles mainīgām sekmēm nedēļas nogalē aizvadījušas Latvijas florbola virslīgā un pirmajā līgā spēlējošās Pierīgas vīru un dāmu komandas.

Vīru čempionātā augstāko vietu no trim Pierīgas komandām joprojām ieņem florbola klubs "Ķekava", taču vēl nesenie turnīra līderi tabulā noslīdējuši uz piekto vietu (39 punkti) un no pirmās pozīcijas īpašniekiem RTU/"Inspecta" atpaliek par desmit punktiem.

Sestdien ķekavieši aizraujošā un rezultatīvā cīņā pēspēles metienu sērijā piekāpās čempioniem Cēsu "Lekringa" florbolistiem 9:10, bet dienu vēlāk, atspēlējot trīs vārtu deficītu, viņi tikai pašā izskaņā uzvarēja tabulas lejas gala esošo sporta klubu "Pārgauja" 7:6. Pa četriem vārtiem šajās spēlēs guva Gints Klēģers un Aivis Hammers, trīs – Edijs Hammers.

Pa vienai uzvarai un zaudējumam šāgada pēdējās spēlēs arī Ulbrokas/florbols skolas "Masters" spēlētājiem. Sestdien ulbrokieši trešajā periodā nenosargāja 4:3 pārsvaru un viesos ar 4:6 zaudēja "Lielvārdei". Bet svētdien savā laukumā, pēdējā trešdaļā gūstot sešus vārtus, ar 10:4 pieveica turnīra tabulā līdzās esošo FBK "Valmiera/VIA" vienību un pārtrauca sešu zaudējumu sēriju (Pēterim Freimanim trīs precīzi metieni un divas rezultatīvas piespēles).

Tabulā Ulbrokas komanda ieņem 11. vietu un no pirmā astoņnieka – līdz ar to vietas izslēgšanas turnīrā – atpaliek par 11 punktiem. Savukārt priekšpēdējā 13. vietā joprojām ir "Ķekavas Bulldogs" florbolisti (7 p.).

Sestdien "buldogi" parādīja zobus līderu trijniekā esošajai Kocēnu "Rubenei", tomēr piedzīvoja kārtējo zaudējumu 7:10 (Matīsam Jansonam divi vārti un trīs piespēles). Savukārt svētdien otrajā trešdaļā ielaida septiņus vārtus pēc kārtas un ar 5:12 kapitulēja "Lekringam".

Dāmu virslīgas čempionātā otro savstarpējo spēli aizvadījušas FK "Ķekava" un "Ķekavas Bulldogs" florbolistes, un, tāpat kā pirmajā cīņā, pārākas izrādījās FK "Ķekava" spēlētājas – šoreiz 8:5. Uzvarētājām pa diviem vārtiem guva Alīna Logina un Gundega Vancāne, bet "buldodzēm" divreiz precīza bija Aija Vancāne.

Dienu vēlāk FK "Ķekava" florbolistes tikās ar Rīgas Stradiņa universitātes komandu un sīvā cīņā piedzīvoja neveiksmi 3:4. Savukārt FK "Ādaži" dāmu komanda savā laukumā piekāpās Kocēnu "Rubenei" 3:6.

Turnīra tabulā pēc aizvadītiem diviem apļiem "Rubenei" ir 18 punkti, FK "Ķekava" un RSU komandām pa 15, "Ķekavas Bulldogs" deviņi un FK "Ādaži" trīs punkti.

Vairākas spēles ar Pierīgas komandu piedalīšanos notikušas arī pirmās līgas turnīrā. Sporta kluba "Babīte" florbolisti vispirms ar 3:7 zaudēja Centra grupas līderiem "Apelsīns"/Talsi, bet pēc tam ar 4:2 pārspēja LU/FS "Masters" komandu un turnīra tabulā saglabā ceturto vietu. Savukārt florbola klubs "Ādaži" piedzīvoja zaudējumu 2:3 spēlē pret "Rubeni-1" un Vidzemes grupā ieņem pēdējo – piekto vietu.