21.12.2013 22:57

Latvijas kausus Siguldā izcīna Tīruma, Rubenis un Šici

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Sestdien Siguldas trasē notika tradicionālās sacensības "Latvijas kauss" kamaniņu sportā. Līdzās vīriem un dāmām startēja arī juniori un jaunieši, turklāt vairākās vecuma grupās starp laureātiem iekļuva Pierīgas jaunie sportisti.

Dāmu sacensībās pērn izcīnīto kausu savā īpašumā izdevās nosargāt Elīzai Tīrumai, kura divu braucienu summā visai pārliecinoši – par 1,378 sekundēm – apsteidza Ullu Zirni. Trešajā vietā ierindojās saulkrastiete Kendija Aparjode, informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācijā.

Spraiga cīņa izvērtās starp divnieku ekipāžām. Brāļi Andris un Juris Šics, kuriem mājas trase Siguldā tradicionāli radījusi grūtības, divu braucienu summā par nieka sekundes sešām tūkstošdaļām pārspēja Oskara Gudramoviča/Pētera Kalniņa ekipāžu.

Vīru sacensībās par Latvijas kausa ieguvēju otro gadu pēc kārtas kļuva Mārtiņš Rubenis, kuram sekundes pusotru desmitdaļu zaudēja Inārs Kivlenieks. Siguldietis Riks Kristens Rozītis ar trešo labāko rezultātu, tāpat kā pērn, bija labākais starp junioriem, aiz viņa palika Kristaps Mauriņš un Artūrs Dārznieks.

Vecākajā A grupā jauniešiem nepārspēti palika saulkrastietis Kristers Aparjods un siguldiete Bite Zelma. B grupā uzvarēja Konstantīns Buglaks no Stopiņu novada un Sējas novada pārstāve Anda Upīte, bet C grupā – salaspilietis Lūkass Krasts un ropažnieks Kaspars Rinks. Savukārt jauniešu divnieku ekipāžu konkurencē labākie bija Valters Knēts no Ropažiem kopā ar Kristapu Krauzi.

Otrās vietas savās grupās ieguva Kate Keita Fārenhorste no Saulkrastiem, ropažnieki Arina Cicjura un Roberts Plūme, Viktors Nahodkins no Stopiņiem, siguldietis Valts Pavlovs, kā arī Stopiņu/Siguldas ekipāža Ričards Sakovičs un Ralfs Vanzovičs.

10. un 11. janvārī Siguldā risināsies junioru Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma sacensības, kas vienlaikus būs arī Eiropas junioru čempionāts. Bet no 24. līdz 26. janvārim Siguldā notiks Pasaules kausa izcīņas pēdējais posms un Eiropas čempionāts kamaniņu sportā pieaugušajiem, kas būs pēdējās oficiālās sacensības pirms Soču ziemas olimpiskajām spēlēm.