20.12.2013 12:04

Dubultamatieru basketbola līgā sezona jau pusē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dubultamatieru basketbola līgā sezona jau pusē www.delfi.lv

Vairums četros amatieru turnīros startējošo Pierīgas basketbola komandu tabulās ieņem pozīcijas tuvāk augšgalam. Spēles atsāksies pēc Ziemassvētku un Jaunā gada brīvdienām.

Dubultamatieru elites līgā pa astoņām uzvarām pirmajās 11 spēlēs izcīnījušas komandas "Kursa MRU/Mārupe" un Mārupe/"Sport 2000", un turnīra tabulā tās ieņem attiecīgi ceturto un piekto vietu 12 klubu konkurencē. Vienu pozīciju zemāk ar sešām uzvarām un pieciem zaudējumiem ir basketbola klubs "Salaspils", bet astoto vietu ar četriem panākumiem pēc pirmā apļa ieņem "ThermoKid"/Ķekava basketbolisti.

Elites līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Ģirts Spēlmanis no Mārupe/"Sport 2000" vienības ieņem ceturto vietu (vidēji 21,0 punkts spēlē) un Kristaps Jurjāns no "Kursa MRU/Mārupe" – sesto (18,3 p.).

Pirmajā līgā trešajā vietā 12 komandu konkurencē ir basketbola klubs "Upesciems", kas uzvarējis astoņās no vienpadsmit spēlēm. Savukārt otrajā līgā, kurā piedalās 14 komandas, piekto vietu ieņem "RXG"/Ķekava basketbolisti (septiņas uzvaras, pieci zaudējumi), bet 12.pozīcijā ir "Emerald" komanda no Ādažiem (trīs uzvaras, astoņi zaudējumi).

Atsevišķs turnīrs Dubultamatieru līgā notiek basketbolistiem, kas vecāki par 35 gadiem (35+), un tajā piedalās septiņas komandas. Līderi pēc šosezon aizvadītajām spēlēm ir "Kursa MRU/Mārupe 35+" komanda, kas astoņās spēlēs izcīnījusi sešus panākumus. Tikpat uzvaru ir arī trešajā vietā esošajam basketbola klubam "Stopiņi", kura pārstāvji Aldis Stivriņš, Oskars Silavs un Egīls Ezis ieņem pirmās trīs vietas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Šo vienību savstarpējā spēlē trešdien mārupieši viesos bija pārāki 93:83.