18.12.2013 11:11

Ikšķiles florbolisti sagādā pirmo zaudējumu carnikaviešiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Ikšķiles florbolisti sagādā pirmo zaudējumu carnikaviešiem FK "Ikšķile"

Rīgas atklātajā čempionātā florbolā (RAČF) iepriekšējās sezonas čempioni ikšķilieši savās mājās revanšējas par zaudējumu pirmā apļa spēlē Carnikavā.

RAČF Austrumu grupas divu vadošo komandu savstarpējā cīņā izšķirošā izrādījās otrā trešdaļa, kurā uz sešiem mājinieku precīzajiem metieniem carnikavieši spēja atbildēt tikai vienu. Trešajā periodā viesiem vien izdevās nedaudz samazināt starpību – 7:4 FK "Ikšķile" labā. Uzvarētāju rindās rezultatīvākais bija Kaspars Tauriņš, kuram divi gūti vārti un divas rezultatīvas piespēles.

Austrumu grupas turnīra tabulā Carnikavas komanda ar 18 punktiem pēc aizvadītām septiņām spēlēm saglabā pirmo vietu, bet Ikšķiles florbolisti ar 16 punktiem ir otrie.

Divas uzvaras dažu dienu laikā izcīnījuši FK "Ādaži" florbolisti. Rīgas atklātā čempionāta Rietumu grupas spēlē ādažnieki ar 12:3 sagrāva "Jager Team" un izvirzījas grupas turnīra tabulas pirmajā vietā – 19 punkti deviņās spēlēs. Uzvarētājiem pa pieciem rezultativitātes punktiem nopelnīja Tomass Zonne (4+1) un Toms Piliksers (3+2).

Dažas dienas iepriekš Ādažu komanda Latvijas pirmās līgas spēlē ar 11:8 pārspēja "Rēzekne/Dinaburga" vienību (Dāvim Šmitiņam 4+2, Jānim Kozlovskim 3+1). Tabulā ādažnieki pakāpās uz ceturto vietu, kas garantē vietu izslēgšanas turnīrā – 10 punkti 10 mačos.

Viena spēle Pierīgā notikusi arī Latvijas florbola čempionāta otrās līgas turnīrā. "Ropažu raķetes" savā laukumā kapitulēja Līgatnes komandai 4:20 un ar pieciem punktiem pēc aizvadītām 13 spēlēm saglabā pēdējo vietu Centra grupā.