16.12.2013 13:03

Pierīgas jaunie kamaniņu braucēji godam cīnījušies par Prezidenta kausiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas jaunie kamaniņu braucēji godam cīnījušies par Prezidenta kausiem Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Prezidenta kausa izcīņā starta rāvienos jauniešiem Siguldā piedalījušies 56 jaunie kamaniņu braucēji vecumā no deviņiem līdz 17 gadiem. Visās vecuma grupās starp laureātiem iekļuva Pierīgas novadu pārstāvji.

Vecākajā A grupā puišiem (1997./98. g. dz.) pirmo vietu izcīnīja Murjāņu Sporta ģimnāzijas pārstāvis Gunārs Bergs no Saulkrastiem, kurš divu mēģinājumu summā par sekundes 13 tūkstošdaļām apsteidza Ralfu Bērziņu. Trešajā vietā ierindojās Kristaps Krauze no Inčukalna, bet uzreiz aiz laureātiem palika Edgars Stalts no Krimuldas.

Jauniešiem B grupā (1999./2000. g. dz.) par uzvarētāju kļuva saulkrastietis Edgars Karnītis, bet aiz viņa ierindojās divi Bērnu un jaunatnes kamaniņu sporta skolas audzēkņi ropažnieks Roberts Plūme un stopiņietis Konstantīns Buglaks.

C grupā (2001. g. dz. un jaunāki) spēcīgākais starta rāvienos izrādījās salaspilietis Lūkas Krasts, kurš aiz sevis atstāja Artūru Gruzduli-Borovoju un Viktoru Nahodkinu no Stopiņu novada, kā arī Kasparu Rinku no Ropažiem.

Sacensībās meitenēm divās vecuma grupās sekmīgākās izrādījās Saulkrastu jaunās kamaniņu braucējas – Elīna Žurzdiņa un Vilma Ose izcīnīja uzvaras, bet Kate Keita Farenhorsta un Emīlija Skrastiņa ierindojās otrajās vietās. Trešo vietu ieņēma siguldiete Elīna Vītola.

Sacensībās divnieku ekipāžām labāko rezultātu izdevās sasniegt Kristapam Krauzem un ropažniekam Valteram Knētam. Otrā vieta Akselam Tupem no Salaspils un Kasparam Šļahotam no Stopiņiem, trešā – Emīlam Tupem un Aleksanm Vanzovičam no Siguldas.