15.12.2013 15:10

Kristers Aparjods triumfē Pasaules kausa posmā Lillehammerē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Kristers Aparjods triumfē Pasaules kausa posmā Lillehammerē Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Latvijas jauniešu izlases kamaniņu braucējs no Saulkrastiem otro reizi sezonā kāpis uz junioru Pasaules kausa izcīņas posma goda pjedestāla, šoreiz – uz augstākā pakāpiena.

Sacensības olimpiskajā Lillehammeres trasē Norvēģijā Kristers Aparjods pirmajā braucienā uzrādīja otro rezultātu, bet otrajā bija labākais un summā tuvāko sekotāju ieguvēju itālieti Teo Gruberu apsteidza par 0,111 sekundēm. Jauniešu konkurencē startēja 25 kamaniņu braucēji.

Pasaules kausa pirmajā posmā Kristers izcīnīja trešo vietu, bet otrajā posmā bija ceturtais.

Latvijas jaunie sportisti Lillehammerē vēl ieguva divas piektās vietas. Junioru konkurencē iepriekšējā posma uzvarētājs siguldietis Riks Kristens Rozītis pirmajā braucienā bija otrais ātrākais, bet pēc otrā noslīdēja uz piekto vietu. Piektie divnieku ekipāžu konkurencē junioriem bija arī ropažnieks Kristens Putins kopā ar Kārli Krišu Matuzelu.

Ne tik sekmīgas bija Latvijas kamaniņu braucējas. Jaunietēm Kristera māsa Kendija Aparjode ierindojās astotajā vietā, bet juniorēm Alise Evelīna Mitkus palika pēdējā desmitajā vietā.

Nākamais junioru Pasaules kausa izcīņas posms kamaniņu sportā notiks 10. un 11. janvārī Siguldā, turklāt tas vienlaikus būs arī Eiropas junioru čempionāts.