15.12.2013 14:46

Pierīgas handbola komandas gadu noslēgušas atšķirīgām sekmēm

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas handbola komandas gadu noslēgušas atšķirīgām sekmēm Krišjānis Grantiņš

Ar uzvarām gadu Latvijas dāmu virslīgas turnīrā izdevies pabeigt Stopiņu un Salaspils handbolistēm, savukārt Stopiņu novada vīru komanda piedzīvojusi kārtējo zaudējumu.

Stopiņu handbolisti ne tikai savā laukumā bez ierunām piekāpās līderiem Dobeles "Tenax" komandai 20:55, bet arī sasniedza divus sezonas antirekordus – pēc ielaisto vārtu skaita un pēc rezultāta starpības. Astoņus vārtus mājinieku labā guva Andris Lazda, sešus – Artūrs Pauniņš.

Turnīra tabulā Stopiņu komanda ar četriem punktiem 11 spēlēs ir pēdējā desmitajā vietā, par punktu atpaliekot no vietu augstāk esošās RTU vienības un par diviem no ASK/LU komandas.

Daudz sekmīgāk pierīdzniecēm gads beidzies dāmu virslīgā. Stopiņu NHK spēlētājas Jēkabpilī līdzīgi cīnījās ar Latvijas jauniešu (1998. g. dz.) izlasi, taču pirmā puslaika pēdējās desmit un otrā puslaika pirmajās desmit minūtēs bija klasi pārākas un minimālo 8:7 pārsvaru palielināja līdz izšķirošajam 23:9. Beigās pārliecinoša uzvara 38:16.

Uzvarētāju labā Lana Nikolajeva guva 11 vārtus, Elza Seržante un Elita Ekkerte pa astoņiem, Ivita Asare sešus vārtus.

Otro panākumu guvušas Salaspils sporta skolas handbolistes, kuras dienu vēlāk turpat Jēkabpilī pārspēja Latvijas jauniešu izlasi 25:23. Otrā puslaika sākumā izlases spēlētājas vēl bija vadībā 19:14, taču tad viss sagriezās kājām gaisā. Salaspilietes guva astoņus vārtus pēc kārtas un atlikušajās desmit minūtēs nosargāja iekrāto nelielo pārsvaru.

Rezultatīvākās Salaspils komandas rindās bija Dace Potapova (astoņi precīzi metieni), Renāte Salmane (7) un Laura Daugaviete (6).

Dāmu turnīra tabulā Stopiņu komanda ar deviņām uzvarām deviņās spēlēs un 18 punktiem ir pirmajā vietā, bet salaspilietes ar divām uzvarām un četriem punktiem desmit mačos ir piektās, par diviem punktiem apsteidzot jauniešu izlasi.