15.12.2013 12:44

Florbolistes parāda raksturu un revanšējas norvēģietēm

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Florbolistes parāda raksturu un revanšējas norvēģietēm Latvijas Florbola savienība

Pasaules čempionātā florbolā dāmām triju Ķekavas klubu spēlētāju pārstāvētā Latvijas valstsvienība izcīnījusi piekto vietu, kas ir par divām pozīcijām augstāk nekā iepriekšējā turnīrā pirms diviem gadiem.

Svētdien čempionāta pēdējā spēlē Latvijas florbolistes tikās ar Norvēģijas izlasi, kas grupu turnīrā latvietēm bija sagādājusi smagu zaudējumu 0:7. Arī šoreiz cīņas sākums nesolīja neko labu – otrās trešdaļās sākumā norvēģietes jau bija panākušas 3:0 savā labā.

Taču latvietes nepadevās, parādīja raksturu un par savu cīņassparu tika atalgotas. Vēl otrajā periodā Edīte Bankava vienus vārtus atguva, trešās trešdaļas vidū Diāna Isjomina starpību samazināja līdz minimumam, bet četras minūtes līdz pamatlaika beigām Luīze Biļinska panāca izlīdzinājumu 3:3.

Pagarinājuma desmitajā minūtē veiklākā Norvēģijas izlases vārtu priekšā izrādījās Līga Garklāva, gūstot uzvaras vārtus – 4:3 Latvijas valstsvienības labā.

Līdz ar to, zaudējušas pasaules čempionāta pirmajās trijās spēlēs, Latvijas florbolistes uzvarēja trijās no nākamajām četrām spēlēm (zaudēja vēl tikai pasaules čempionēm zviedrietēm) un sasniedza reāli maksimāli augstāko piekto vietu.

Kā zināms, Latvijas valstsvienību pārstāvēja FK "Ķekava" uzbrucējas Elīza Elizabete Bērziņa un Gundega Vancāne, kā arī Inga Ametere no "Ķekavas Bulldogs" kluba.