13.12.2013 09:45

Kamaniņu braucējiem divas otrās vietas Nāciju kausa izcīņā Pārksitijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kamaniņu braucējiem divas otrās vietas Nāciju kausa izcīņā Pārksitijā Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Pasaules kausa izcīņas piektā posma pamatsacensībām Pārksitijas trasē ASV kvalificējušies gandrīz visi Latvijas izlases kamaniņu braucēji.

Ceturtdien notikušajā Nāciju kausa izcīņā, kas vienlaikus ir kvalifikācijas sacensības rangā zemāk esošajiem sportistiem, Latvijas sportisti izcīnīja divas otrās vietas.

Dāmu konkurencē Elīza Tīruma ierindojās otrajā vietā, uzvarētājai kanādietei Kimberlijai Makrejai zaudējot 0,043 sekundes. Pasaules kausa sacensībām kvalificējās arī Ulla Zirne, kura ieņēma devīto vietu 32 dalībnieču konkurencē (+0,298 s).

16 divnieku ekipāžu konkurencē otro vietu izcīnīja Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kuri no uzvarētājiem vāciešiem Daniela Rotamela un Tonija Ferča atpalika par sekundes vienu simtdaļu. Vietu Pasaules kausa pamatsacensībās, ņemot vērā šīs sezonas rezultātus, sev jau garantējuši siguldieši brāļi Andris un Juris Šici.

Savukārt Mārtiņam Rubenim Pārksitijā pirmo reizi šajā sezonā nācās apliecināt savu piederību elitē, un to viņš arī paveica, Nāciju kausa sacensībās ieņemot astoto vietu 0,409 sekundes aiz uzvarētāja krieva Stepana Fjodorova.

Pasaules kausa sacensībām ar desmito vietu kvalificējās arī Inārs Kivlenieks (+0,423 s), bet aiz strīpas palika Artūrs Dārznieks (20. vieta; +1,040 s) un Kristaps Mauriņš (24. vieta; +1,224). Vīru sacensībās startēja 41 kamaniņu braucējs.

Šāgada pēdējais Pasaules kausa izcīņas posms Pārksitijas trasē risināsies naktī uz sestdienu un svētdienu pēc Latvijas laika. Pirmajā dienā startēs divnieku ekipāžas un dāmas, bet otrajā notiks sacensības vīriem un komandām stafetē.