12.12.2013 12:51

Sadarbosies kamaniņu sporta Eiropas čempionātu rīkošanā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sadarbosies kamaniņu sporta Eiropas čempionātu rīkošanā www.sigulda.lv

Trešdien Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics un Latvijas Kamaniņu sporta federācijas prezidents Atis Strenga parakstīja sadarbības līgumu par Eiropas čempionātu kamaniņu sportā rīkošanu Siguldā.

Līgums paredz abu pušu apņemšanos sadarboties, organizējot 35. Eiropas junioru čempionātu kamaniņu sportā, kas Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē notiks no 6. līdz 11. janvārim, un 45. Eiropas čempionātu kamaniņu sportā pieaugušajiem, kas notiks no 20. līdz 26. janvārim.

Saskaņā ar noslēgto sadarbības līgumu Siguldas novada dome apņemas organizēt abu Eiropas čempionātu atklāšanas ceremonijas, kas notiks 8. un 23. janvārī plkst. 19 Svētku laukumā, kā arī rūpēsies par kultūras programmu trasē. Siguldas pašvaldībā informēja, ka sacensībās plāno piedalīties sportisti no 30 valstīm. Šīs būs atbildīgākās un nozīmīgākās sacensības pirms ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos.

Iesaistot Siguldas novada skolas, plānots īstenot Skolu programmu ar sacensībās startējošo valstu sportistu atbalsta aktivitātēm. Šobrīd līdzjutēju aktivitātēm jau ir pieteikušies 260 Siguldas novada skolu audzēkņi.