12.12.2013 09:49

Florbolistes zaudē Zviedrijai, cīnīsies par piekto vietu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Florbolistes zaudē Zviedrijai, cīnīsies par piekto vietu Latvijas Florbola savienība

Latvijas dāmu florbola izlase, kuru pārstāv trīs Ķekavas klubu spēlētājas, pasaules čempionāta ceturtdaļfināla spēlē ar 2:12 zaudēja pašreizējām čempionu titula īpašniecēm zviedrietēm un turpinās cīņu par piekto vietu.

Latvijas florbolistēm, kā jau bija gaidāms, izredžu pret čempionāta galvenajām favorītēm nebija. Goda vārtus Diāna Isjomina guva trešajā trešdaļā, kad zviedrietes bumbiņu Latvijas izlases vārtos bija ieraidījušas jau desmit reižu. Bet dažas minūtes līdz pamatlaika beigām soda metienu skaisti realizēja Luīze Biļinska.

Par labāko spēlētāju Latvijas valstsvienībā, par spīti rezultātam, pelnīti tika atzīta vārtsardze Lauma Višņevska, kura atvairīja 53 no 65 pretinieču metieniem. Florbola kluba "Ķekava" spēlētājas Elīza Elizabete Bērziņa un Gundega Vancāne rezultativitātes punktus nenopelnīja. Inga Ametere no "Ķekavas Bulldogs" atkal palika rezervē.

Latvijas florbolistes piektdien spēlēs pret Čehijas un Polijas ceturtdaļfināla dueļa zaudētājām, cīnoties "mazajā pusfinālā" par 5.–8. vietu.