11.12.2013 12:38

Ādažu un Ikšķiles florbolistiem uzvaras Rīgas čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažu un Ikšķiles florbolistiem uzvaras Rīgas čempionātā arhīvs

Florbola klubi "Ādaži" un "Ikšķile" līdz ar Carnikavas komandu ieņem vietas Rīgas atklātā čempionāta turnīra tabulu galvgalī un reāli pretendē uz iekļūšanu superlīgā.

Pēdējās spēlēs FK "Ādaži", Rolandam Puriņam gūstot sešus vārtus, ar 13:7 uzvarēja komandu "Fastum". Septiņus rezultativitātes punktus uzvarētājiem nopelnīja Toms Piliksers (2+5), sešus – Tomass Zonne (2+4). Savukārt FK "Ikšķile" cīņas gaitā atspēlējot četru vārtu deficītu, ar 7:6 pārspēja "Paw J" vienību. Andrejs Cvetkovs guva trīs vārtus, arī uzvaru nesošos sešas minūtes līdz pamatlaika beigām.

Rīgas čempionāta Austrumu grupā pirmās divas vietas ieņem Carnikavas (18 punktu) un Ikšķiles (13) komandas, bet Rietumu grupā Ādažu klubs ir otrajā pozīcijā (16 p.). Superlīgā iekļūs un cīņu par medaļām turpinās pa četrām labākajām komandām no katras grupas.

Latvijas pirmās līgas turnīrā FK "Ādaži" florbolisti ar 5:8 zaudēja "Ogres vilkiem" – šī ādažniekiem bija sestā neveiksme astoņās spēlēs. Pa diviem vārtiem guva Jānis Kozlovskis un Rolands Vaivads.

Neveiksmīgas pēdējās spēles Pierīgas komandām bijušas arī Latvijas otrās līgas turnīrā. "Ķekavas Bulldogs" ar 7:18 piekāpās komandai "Rīgas lauvas/Saulkalne", bet "Ropažu raķetes" zaudēja florbola klubam "Jūrmala" 3:6. Centra grupas turnīra tabulā ķekavieši ir ceturtie, bet ropažnieki pēdējie sestie.

Vairākas spēles arī bez lieliem panākumiem Pierīgas komandas aizvadījušas Latvijas bērnu un jaunatnes čempionātā.

Vecākajā U-18 grupā jauniešiem sesto zaudējumu septiņās spēlēs piedzīvoja Saulkrastu, Ādažu un Carnikavas florbola klubs "SĀC", bez ierunām kapitulējot Bauskas bērnu un jaunatnes sporta skolas komandai 0:12. Divas neveiksmes sezonas pirmajās spēlēs cieta arī "Ķekavas Bulldogs" kluba meiteņu komanda U-14 grupas turnīrā – 3:5 pret Kocēnu "Rubeni" un 3:6 pret "Rīgas lauvām".