10.12.2013 16:13

Siguldas futbolisti spoži sāk Vidzemes jaunatnes čempionātu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ādažos un Inčukalnā aizvadīti Vidzemes jaunatnes telpu futbola čempionāta pirmā posma turnīri divās vecuma grupās. Abos pirmo vietu izcīnīja futbola kluba "Super Nova" Siguldas komandas.

U-12 vecuma grupas (2002. g. dz.) Rietumu apakšgrupas turnīrā Ādažos siguldieši pārliecinoši pieveica Priekuļu (5:0) un mājinieku ādažnieku (3:0) komandas, kā arī nospēlēja neizšķirti 0:0 ar valmieriešiem. Finālturnīrā par 1.–4. vietu FK "Super Nova" futbolisti ar 2:1 pārspēja Ogres sporta centra komandu, ar 1:0 Valmieras bērnu sporta skolas otro komandu un ar septiņiem punktiem izcīnīja pirmo vietu.

FK "Ādaži" jaunie futbolisti vienīgo uzvaru guva pār bērnu un skolēnu sporta centra (BSSC) "Ikšķile" komandu, kas astoņu komandu konkurencē šoreiz palika pēdējā vietā.

U-10 grupas (2004. g. dz.) pirmās kārtas turnīrā FK "Super Nova" Siguldas komanda uzvaru guva vēl pārliecinošāk. Piecās spēlēs siguldieši guva piecus panākumus, guva 21 vārtus un ielaida tikai vienus. Šajā grupā krietni labāk veicās BSSC "Ikšķile" futbolistiem, kuri ierindojās ceturtajā vietā, bet sesto vietu ieņēma Stopiņu novada komanda "Dinamo Saurieši".

Nedēļu iepriekš tika aizvadīti Vidzemes jauniešu telpu futbola turnīri vēl divās vecuma grupās. U-14 turnīrā FK "Super Nova"/Sigulda vienība ieguva otro vietu aiz ogrēniešiem, bet U-11 grupā pirmo vietu izcīnīja futbola kluba "Ādaži" puikas.

Pavisam šosezon Vidzemes čempionāts risinās 11 vecuma grupās, un lielākajā daļā no tām ir pārstāvētas Pierīgas novadu zēnu komandas – ne tikai jau pieminētās, bet arī no Carnikavas, Mārupes, Krimuldas un Saulkrastiem (tiesa, vecākajās grupās ar Pierīgas klubu pārstāvniecību ir krietni trūcīgāk). Nolikums paredz, ka priekšsacīkšu turnīri notiek divās vai trijās kārtās, bet pēc tam notiek finālturnīri.