10.12.2013 15:07

Babītes talantīgie futbolisti viesojas pie Maskavas "CSKA"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Oskars Rubenis (pa vidu) kopā ar treneri Dzintaru Kazaku un Maskavas"CSKA” jauniešu akadēmijas treneri Romānu Hrističu Oskars Rubenis (pa vidu) kopā ar treneri Dzintaru Kazaku un Maskavas"CSKA” jauniešu akadēmijas treneri Romānu Hrističu Latvijas Futbola federācija

Sporta kluba "Babīte" jauniešu futbola komandas spēlētāji aizsargs Mihails Ļesnojs un pussargs Ņikita Žarovs Latvijas U-14 (1999. g. dz.) izlases sastāvā piedalījušies pārbaudes spēlēs ar titulētā Maskavas kluba "CSKA" jauniešu komandām.

Šogad jūlijā "OKartes" Futbola akadēmijas ietvaros Latvijas Futbola federācijas (LFF) mācību un treniņu centrā "Staicele" risinājās LFF un Maskavas "CSKA" kopīgi rīkotā nometne, kurā Latvijas jaunajiem futbolistiem bija iespēja iepazīt "CSKA" treniņu metodiku, prasības spēlētāju atlasei un attīstībai un iegūt padomus savai tālākajai attīstībai. Labākajiem no jauniešiem Latvijas klubu izlases sastāvā bija iespēja apmeklēt Krievijas galvaspilsētu un aizvadīt divas pārbaudes spēles.

Pirmajā spēlē nelabvēlīgos laika apstākļos Latvijas futbolistu veidotā komanda atzina "CSKA" vienaudžu pārākumu 2:4. Zīmīgi, ka "CSKA" rindās šajā mačā spēlēja Babītes sporta kluba audzēknis Oskars Rubenis, kurš treniņnometnes laikā Staicelē bija izpelnījies Krievijas futbola kluba pārstāvju ievērību un kopš augusta dzīvo un trenējas Maskavā.

Nākamajā dienā Krievijas galvaspilsētā futbolisti tikās ar "CSKA" gadu jaunāku futbolistu komandu un pašā galotnē piedzīvoja zaudējumu 3:4. Ar diviem precīziem raidījumiem šajā spēlē izcēlās Ņikita Žarovs, informēja Latvijas Futbola federācija.

"Aizvadītās spēles Maskavā parādīja, ka Latvijas jauno futbolistu tehniskās iemaņas un spēles domāšana krietni atpaliek no Krievijas vienaudžu snieguma. Šobrīd neesam gatavi kvalitatīvi veikt liela apjoma spēles darbu pretinieka piedāvātajā tempā. Lai gan epizodiski komanda rādīja salīdzinoši labu sniegumu, tomēr tas mijās ar kritumiem," pēc brauciena uz Maskavu konstatēja Latvijas komandas treneris Dzintars Kazaks.

Brauciena laikā Latvijas jaunie futbolisti arī klātienē apmeklēja Maskavas "CSKA" un Minhenes "Bayern" komandu spēli UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā.