10.12.2013 13:18

Siguldas jaunajiem badmintonistiem iespaidīga godalgu raža

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
No kreisās - Līva Pūka un Liāna Lenceviča No kreisās - Līva Pūka un Liāna Lenceviča Siguldas badmintona klubs

Latvijas jaunatnes čempionātā divās vecuma grupās Siguldas sporta skolas un badmintona kluba pārstāves kļuva par absolūtajām čempionēm, uzvarot visos trijos turnīros.

Nedēļas nogalē Siguldā notika Latvijas jaunatnes čempionāts trijās vecuma grupās – līdz 11, 15 un 19 gadiem. Divās citās (līdz 13 un 17 gadiem) jaunie badmintonisti sacentīsies 21. decembrī. Notika turnīri gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs un jauktajās dubultspēlēs, un gandrīz visos pie medaļām tika mājinieki.

Vecākajā grupā par Latvijas absolūto čempioni jaunietēm kļuva Jekaterina Romanova. Vienspēļu turnīrā tikai vienā setā kāda no viņas pretiniecēm spēja gūt vairāk par desmit punktiem. Dubultspēļu turnīrā J. Romanova izcīnīja pirmo vietu pārī ar Amandu Agnesi Arnicāni, bet jaukto dubultspēļu turnīra finālā kopā ar Teodoru Kerimovu pārspēja otro Siguldas pāri A. A. Arnicāne un Kristaps Jānis Gulbis 21:12, 18:21, 21:17.

K. J. Gulbis ieguva vēl divas godalgas. Vienspēļu turnīra spēlē par trešo vietu viņš ar 21:16, 14:21, 23:21 sīvā cīņā pārspēja komandas biedru T. Kerimovu, bet pēc tam viņi abi kopā uzvarēja dubultspēļu turnīrā. Trešo vietu pāru cīņā ieguva siguldieši Kristaps Kalniņš un Rihards Sorokins.

U-15 vecuma grupā par absolūto čempioni badmintonā kļuva Liāna Lenceviča. Vienspēļu finālā viņa ar 21:8, 21:14 pieveica vēl vienu Siguldas sporta skolas audzēkni Līvu Pūku, dubultspēļu turnīrā abas kopā izcīnīja pirmo vietu, bet jaukto dubultspēļu turnīrā ieguva pirmo vietu pārī ar Ardi Danielu Bedrīti.

Dubultspēlēs jauniešiem A. D. Bedrītis pārī ar Gintu Bērziņu izcīnīja pirmo vietu, bet vienspēlēs viņi ieņēma attiecīgi otro un trešo vietu.

Visbeidzot jaunākajā U-11 vecuma grupā lielākos panākumus no mājiniekiem guva Diāna Aleksejeva un Arta Priedniece. Vienspēļu finālā viņu savstarpējā spēlē ar 21:16, 19:21, 21:18 pārāka bija Diāna, kopīgiem spēkiem abas meitenes izcīnīja pirmo vietu dubultspēlēs, bet "miksētā" Arta ar Alenu Zandovski izcīnīja pirmo, bet Diāna ar Dāvi Strazdiņu trešo vietu. Alens individuālajā turnīrā ieguva bronzu, bet pāru cīņās kopā ar Dāvi zeltu.