10.12.2013 09:39

Florbolistēm par ceturtdaļfinālu vēl jāpacīnās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Elīza Elizabete Bērziņa Elīza Elizabete Bērziņa Latvijas Florbola savienība

Triju Ķekavas spēlētāju pārstāvētā Latvijas dāmu florbola izlase Čehijā notiekošā pasaules čempionāta grupu turnīrā piedzīvojusi trīs zaudējumus un otrdien aizvadīs astotdaļfināla spēli pret Slovākiju.

Pēc samērā cienīga zaudējuma 1:6 pret vienām no čempionāta favorītēm šveicietēm Latvijas florbolistes piedzīvoja divas sagrāves – 0:7 pret Norvēģiju un 1:12 pret Čehiju, turklāt šajos mačos vienīgos vārtus "guva", pateicoties nejaušam čehiešu metienam savos vārtos.

B grupā latvietes palika pēdējā ceturtajā vietā un otrdien plkst. 19 pēc Latvijas laika aizvadīs cīņu par vietu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā pret Slovākijas izlasi, kas izcīnīja trīs uzvaras pēc ranga zemāk esošo komandu spēlēs C grupā. Uzvaras gadījumā Latvijas florbolistēm nākamajā kārtā būs jātiekas ar pašreizējām pasaules čempionēm zviedrietēm.

Florbola kluba "Ķekava" uzbrucējām Elīzai Elizabetei Bērziņai un Gundegai Vancānei, kā arī Ingai Ameterei no "Ķekavas Bulldogs" komandas Latvijas valstsvienības sastāvā pagaidām izcelties nav izdevies.