09.12.2013 15:11

"Mārupes tīģeri" pārāki par "lauvām", "pirātiem" un "bruņiniekiem"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Mārupes tīģeri" pārāki par "lauvām", "pirātiem" un "bruņiniekiem" Mārupes sporta centrs

Mārupes kausa izcīņā basketbolā 3:3 divās vecuma grupās desmit un vienpadsmit gadus veciem spēlētājiem piedalījās 24 komandas no Mārupes, Ķekavas, Ādažiem un Rīgas.

Katra grupā startēja pa ducim komandu. Pirmajā posmā tās bija sadalītas četrās apakšgrupās pa trim, turklāt katrai grupai bija dots kādas Nacionālās Basketbola asociācijas zvaigznes vārds (Lebrons Džeimss, Kobe Braients, Kriss Pols u. c.). Pa divām labākajām komandām iekļuva izslēgšanas turnīrā, bet trešo vietu ieguvēji izspēlēja turnīru par 9.–12. vietu.

No mājiniekiem vislabāk veicās "Mārupes tīģeriem", kas U-11 grupā izcīnīja trešo vietu. Grupā mārupieši guva divas uzvaras, ceturtdaļfinālā ar 17:9 pārspēja ādažniekus, pusfinālā piedzīvoja vienīgo zaudējumu pret "Ķeizarmeža" jaunajiem basketbolistiem 13:19, bet spēlē par trešo vietu ar 23:16 uzvarēja otru mājinieku komandu "Mārupes lauvas", kas noslēgumā ieņēma ceturto vietu.

Ādažu un Ķekavas komandas piedzīvoja zaudējumus ceturtdaļfinālā, tad turnīrā par 5.–8. vietu izcīnīja pa uzvarai un tikās savā starpā mačā par piekto vietu – tajā pārāki izrādījās ķekavieši. Bet par Mārupes kausa ieguvējiem U-11 grupā kļuva reģionālā sporta centra "Sarkandaugava" zēni, kuri finālā ar 22:15 uzvarēja "Ķeizarmežu".

Ne tik labi Pierīgas jaunajiem basketbolistiem veicās vecākajā grupā (2004. g. dz.). Izslēgšanas turnīram izdevās kvalificēties vienīgi "Mārupes pirātiem", kuri ceturtdaļfinālā ar 13:15 piekāpās "Sarkandaugavai", pēc tam ar 12:15 "Ķeizarmeža" otrajai komandai, bet mačā par septīto vietu sīvā cīņā uzvarēja "Ķeizarmežu-1" 18:17.

Desmitajā vietā noslēgumā ierindojās "Mārupes bruņinieki", divpadsmitajā palika Ķekavas komanda, bet pirmās divas vietas izcīnīja "Daugavas" sporta nama jaunie basketbolisti.