09.12.2013 13:37

Siguldas badmintonistiem otrā vieta Latvijas klubu čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas badmintonistiem otrā vieta Latvijas klubu čempionātā Siguldas badmintona klubs

Svētdien Siguldas sporta skolā notikušajā Latvijas klubu komandu čempionātā desmit komandu vidū bija arī trīs Siguldas badmintona kluba un sporta skolas (SBK/SSS) komandas.

Nolikums paredzēja, ka katru komandu pārstāv vismaz divi vīri un divas dāmas. Katrs mačs starp klubu komandām sastāv no piecām atsevišķām spēlēm (divas vienspēles, trīs dubultspēles), un katrs turnīram pieteiktais spēlētājs katrā mačā drīkst piedalīties ne vairāk kā divās spēļu kategorijās.

SBK/SSS pirmā komanda turnīru sāka ar otro kārtu, kurā pārliecinoši ar 4:0 pieveica sporta biedrības "LDz/RSP/SB "Dārta"" vienību. Pusfinālā savā starpā tikās divas Siguldas badmintona kluba komandas – pirmā uzvarēja otro ar 3:1 un iekļuva finālā, kur sacentās ar Rīgas skolēnu pils un Rīgas badmintona skolas apvienoto komandu.

Vienspēlēs Siguldas gada "Sporta laureāta" titulam izvirzītais Kārlis Vidass ar 21:19, 21:17 uzvarēja Ediju Līviņu, bet Jekaterinai Romanovai tika ieskatīts tehniskais zaudējums pret Aiju Popi. Dāmu dubultspēļu mačā siguldietes Ilze un Kristīne Ķīseles bez ierunām zaudēja Kristīnei Šeferei un Aļesjai Hodakovskai 10:21, 10:21, bet jauktajās dubultspēlēs I. Ķīsele un Guntis Lavrinovičs piekāpās K. Šeferei un Raimondam Cipem 14:21, 19:21.

Vīru dubultspēle vairs nevarēja ietekmēt finālmača kopējo rezultātu, tāpēc netika izvadīta, un rīdzinieki svinēja uzvaru 3:1, bet siguldiešiem otrā vieta.

Mačā par trešo vietu SBK/SSS otrā komanda ar 1:3 piekāpās badmintona kluba "LIPS", Rīgas Tehniskās universitātes un Baložu apvienotajam kolektīvam un finišēja ceturtajā vietā. Siguldas komandas sastāvā spēlēja Kristaps Jānis Gulbis, Teodors Kerimovs, Arturs Akmens, Amanda Azarova, Līva Pūka un Liāna Lenceviča.

Savukārt Siguldas trešā komanda, kuras sastāvā startēja Didzis Gureckis, Rihards Sorokins, Kristaps Kalniņš, Diāna Lenceviča un Amanda Arnicāne, četros mačos guva divas uzvaras, piedzīvoja divus zaudējumus un noslēguma kopvērtējumā ieņēma septīto vietu desmit komandu konkurencē.