09.12.2013 11:32

Inčukalnietis desmitais galda hokeja Pasaules tūres posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Inčukalnietis desmitais galda hokeja Pasaules tūres posmā www.galdahokejs.lv

169 galda hokeja entuziasti nedēļas nogalē piedalījās "Rīgas kausa" izcīņā, kas ir viens no sešiem pasaulē prestižākajiem Starptautiskās Galda hokeja federācijas (ITHF) Pasaules tūres ("World Table Hockey Tour") turnīriem.

Dalībnieku vidū bija arī vairāki Inčukalna galda tenisa kluba pārstāvji, no kuriem vislabāk veicās Edgaram Saulītim. Viņš pārvarēja divas priekšsacīkšu kārtas un kvalificējās izslēgšanas turnīram, kur pirmajā kārtā tikās ar citu Inčukalna kluba dalībnieku Filipu Buhtujevu. Mačā līdz četrām uzvarām ar 4:2 pārāks izrādījās pieredzējušākais E. Saulītis, bet F. Buhtujevs turnīru beidza ar izcīnītu 22. vietu.

Nākamajā izslēgšanas turnīra kārtā Edgars Saulītis sacentās ar Santu Sainio no Somijas un šoreiz bija spiests atzīt pretinieka pārākumu 0:4 (1:6, 1:4, 0:4, 0:2). Noslēguma kopvērtējumā Edgars ierindojās desmitajā vietā.

"Riga Cup" finālā Maksims Borisovs no Krievijas sīvā cīņā pārspēja pasaules vicečempionu Edgaru Caicu 4:3, bet spēlē par trešo vietu soms Ahti Lempi ar 3:2 uzvarēja Jevgeņiju Levdanski no Ukrainas.

Turnīrā piedalījās arī galda hokeja meistari no Zviedrijas, Čehijas, Igaunijas, Lietuvas un Baltkrievijas.