08.12.2013 19:32

Mārupes basketbolisti otrreiz pārspēj "Rīdzene"/"Turība" komandu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes basketbolisti otrreiz pārspēj "Rīdzene"/"Turība" komandu Krišjānis Grantiņš

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas turnīrā Mārupes komanda izcīnījusi septiņas uzvaras deviņās spēlēs, kas ir otra labākā bilance A grupā.

Svētdien mārupieši savā laukumā uzņēma sporta skolas "Rīdzene" un biznesa augstskolas "Turība" apvienoto komandu, kuru pirms divām nedēļām bija pārspējuši viesos (83:77). Cīņas sākums mājiniekiem neizdevās (4:14), un vēl otrās ceturtdaļas sākumā viesi saglabāja pieklājīgu 23:14 pārsvaru. Taču tad mājinieki guva 13 punktus pēc kārtas un atpūtā devās ar 33:30 pārsvaru.

Otrā puslaika sākumā BK "Mārupe" basketbolisti diezgan ātri starpību palielināja līdz desmit punktiem, ceturtās ceturtdaļas sākumā arī līdz piecpadsmit (58:43) un apmēram šādu pārsvaru saglabāja līdz spēles beigām – 79:66.

Lielisku spēli Mārupes komandas rindās aizvadīja Toms Straudovskis, kurš guva 27 punktus, realizējot visus trīs trīspunktu metienus un astoņus no deviņiem soda metieniem, kā arī izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas. Artūrs Kramiņš guva 14, Gundars Brička 11 punktus.

Pēc izcīnītajiem punktiem (16) BK Mārupe LBL2 A grupas turnīra tabulā ieņem piekto vietu, taču mārupieši aizvadījuši divas vai pat trīs spēles mazāk nekā konkurenti, un mazāk zaudējumu nekā viņiem ir tikai līderiem Ventspils Augstskolai (10-1).

Nākamo spēli Mārupes basketbolisti aizvadīs 14. decembrī savā laukumā pret kluba "Liepājas lauvas" otro komandu, kas 12 līdzšinējos mačos izcīnījusi trīs uzvaras.