08.12.2013 11:26

Latvijas florbolistes sāk ar zaudējumu Šveicei

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas florbolistes sāk ar zaudējumu Šveicei Latvijas Florbola savienība

Pasaules dāmu florbola čempionāta pirmajā spēlē sestdien Čehijas pilsētā Brno triju Ķekavas spēlētāju pārstāvētā Latvijas valstsvienība ar 1:6 piekāpās rangā augstāk esošajai Šveices izlasei.

Latvietes spēli pret daudzkārtējām pasaules čempionātu medaļniecēm sāka ļoti apņēmīgi – bija gan pašaizliedzīga spēle aizsardzībā, gan bīstami pretuzbrukumi, no kuriem vienā bumbiņa norībināja pretinieču vārtu pārliktni. 11. minūtē mūsu florbolistes nopelnīja skaitlisko vairākumu, taču pretinieces, spēlējot mazākumā, izveidoja rezultatīvu pretuzbrukumu un atklāja rezultātu.

Otrajā trešdaļā šveicietes guva vēl divus vārtus, trešajā periodā pārsvaru palielināja līdz 5:0, un tikai 49. minūtē beidzot varēja uzgavilēt arī latvietes – Santa Torstere, saņēmusi Edītes Bankavas piespēli, no visai asa leņķa bija precīza, tobrīd panākot 1:5.

FK "Ķekava" uzbrucējas Elīza Elizabete Bērziņa un Gundega Vancāne, kā arī Inga Ametere no "Ķekavas Bulldogs" rezultativitātes punktus nenopelnīja.

Svētdien plkst. 21 pēc Latvijas laika Latvijas florbolistes tiksies ar Norvēģijas izlasi, bet pirmdien ar Čehiju, plānotas tiešraides LTV7 kanālā. Grupas pirmo divu vietu ieguvējas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet trešās un ceturtās vietas īpašnieces par vēl divām ceļazīmēm uz ceturtdaļfinālu sacentīsies papildu kārtā ar komandām, kas pirms čempionāta ir zemāk rangā (9.–16. vieta) un aizvada grupu turnīrus savā starpā.