07.12.2013 16:28

Stopiņietes turpina uzvarēt, salaspilietes turpina zaudēt

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņietes turpina uzvarēt, salaspilietes turpina zaudēt Krišjānis Grantiņš

Latvijas dāmu handbola virslīgas turnīrā Stopiņu novada komanda izcīnījusi devīto uzvaru pēc kārtas. Savukārt Salaspils sporta skolas vienībai devītā neveiksme desmit spēlēs.

Stopiņu handbolistes sestdien savā laukumā Ulbrokas sporta kompleksā ne bez grūtībām pārspēja Dobeles sporta skolas komandu. Pēc nospēlētām 20 minūtēm dobelnieces bija vadībā 13:10, un tikai tad, gūstot sešus vārtus pēc kārtas, mājinieces pārņēma vadību.

Kādu brīdi starpība turējās 3–4 vārtu robežās, otrā puslaika vidū laukuma saimnieces vienubrīd panāca arī "plus septiņi" (29:22, bet spēle beidzās ar rezultātu 35:29 Stopiņu NHK labā. Uzvarētāju rindās rezultatīvākās bija Lana Nikolajeva (9), Ivita Asare (8) un Elita Ekkerte (6).

Prognozējamu zaudējumu izbraukuma spēlē pret Latvijas čempionēm LSPA handbolistēm piedzīvoja Salaspils sporta skolas komanda – 24:43 (7:21). Jau pirmā puslaika vidū studentes bija ieguvušas 11:2 pārsvaru, un viņu uzvara netika apšaubīta ne brīdi. Virslīgas novembra labākā spēlētāja Dace Potapova Salaspils kluba labā guva astoņus vārtus, septiņi precīzi metieni Laurai Daugavietei, seši – Renātei Salmanei.

Ar maksimālo punktu skaitu (18 pēc deviņām spēlēm) turnīra tabulā Stopiņu novada komanda ir pirmajā vietā, par diviem punktiem apsteidzot LSPA vienību, kas turklāt aizvadījusi vienu spēli vairāk. Savukārt salaspilietes ar diviem punktiem deviņos mačos ir pēdējā – sestajā vietā.