06.12.2013 22:06

Kļūdas otrajā braucienā Martinam Dukuram maksā uzvaru Pārksitijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kļūdas otrajā braucienā Martinam Dukuram maksā uzvaru Pārksitijā Krišjānis Grantiņš

Skeletona Pasaules kausa izcīņas otrajā posmā Pārksitijas trasē ASV turpinājās Soču ziemas olimpisko spēļu galveno favorītu siguldieša Martina Dukura un Aleksandra Tretjakova duelis. Šoreiz pārāks izrādījās Krievijas skeletonists, Martinu atstājot otrajā vietā.

Pirmajā braucienā Martins ne tikai sasniedza labāko rezultātu un kļuva par sacensību līderi, bet arī uzstādīja jaunu trases rekordu 48,58 sekundes. Galvenais konkurents Aleksandrs Tretjakovs viņam zaudēja 0,20 sekundes.

Trešo rezultātu uzrādīja amerikānis Metjū Antuāns (+0,37 s), ceturtais bija Sergejs Čudinovs (+0,40 s), bet piektais – Tomass Dukurs, kurš brālim pirmajā braucienā zaudēja 0,42 sekundes. 0,07 sekunžu attālumā aiz Tomasa bija vēl trīs skeletonisti.

Diemžēl otrie braucieni ne Martinam, ne Tomasam lāgā neizdevās. Tika pieļautas vairākas kļūdas, kas abiem brāļiem maksāja pa vienai pozīcijai. Turklāt Martins Dukurs pēc finiša atzina, ka otrais brauciens viņam bijis sliktākais visā nedēļā, ieskaitot treniņus, un bija pat nedaudz pārsteigts, ka izdevies nosargāt vismaz otro vietu.

Nevainojami otro mēģinājumu neveica arī A. Tretjakovs, taču jauns trases starta rekords palīdzēja viņam summā sasniegt labāko rezultātu 1:37,59. Martins viņam zaudēja 0,12 sekundes un par sekundes divām simtdaļām apsteidza trešās vietas ieguvēju M. Antuānu.

Tomass Dukurs otrajā braucienā bija par 0,14 sekundēm ātrāks nekā brālis, tomēr summā palaida sev priekšā Franku Rommelu no Vācijas un finišēja sestajā pozīcijā. A. Tretjakovam viņš zaudēja sekundes četras desmitdaļas.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā līderpozīcijas dala pirmā posma uzvarētājs M. Dukurs un A. Tretjakovs. Tomass Dukurs ir ceturtajā vietā.

Dāmu sacensībās siguldiete Lelde Priedulēna, abos braucienos sasniedzot 19. rezultātu, 24 dalībnieču konkurencē ieņēma 19. vietu – par divām zemāk nekā pirmajā posmā Kalgari. Summā posma uzvarētājai amerikānietei Noelai Pikusai-Peisai viņa zaudēja 2,54 sekundes.

Pasaules kausa izcīņas trešais posms notiks nākamnedēļ Leikplesidā.