05.12.2013 11:06

BK "Sigulda" uzvaru sēriju pagarina līdz deviņām spēlēm

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
BK "Sigulda" uzvaru sēriju pagarina līdz deviņām spēlēm arhīvs

Siguldieši joprojām ir vienīgā komanda, kas šosezon Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas turnīrā nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu.

Kārtējo panākumu – jau devīto pēc kārtas – basketbola kluba "Sigulda" spēlētāji guva trešdien izbraukuma spēlē pret Iecavas BK "Dartija" kuram piekāpās pagājušās sezonas ceturtdaļfinālā – 85:73.

Laukuma saimnieki mača gaitā vadībā nebija ne mirkli. Pirmajās četrās minūtēs Siguldas komanda pretiniekus aizsūtīja nokdaunā (12:3), un turpinājumā starpība lielākoties turējās 8–12 punktu robežās. Trešās ceturtdaļas vidū "Dartija" basketbolistiem izdevās pietuvoties līdz 53:47, taču nekavējoties sekoja siguldiešu 13 punktu atbildes trieciens, kas praktiski izšķīra cīņas likteni.

Ingars Danbergs BK "Sigulda" rindās izcēlās ar 21 punktu un deviņām atlēkušajām bumbām, Raimonds Rudzāts guva 16 punktus, Toms Bitītis savāca 13 punktus, deviņas rezultatīvas piespēles un piecas bumbas pie groziem, bet Arvim Pileniekam 11 punkti.

LBL3 turnīra tabulā ar deviņām uzvarām deviņās spēlēs BK "Sigulda" basketbolisti ir līderi. Tikpat panākumu, taču arī viens zaudējums ir Saulkrastu vienībai, bet trešie ar astoņām uzvarām desmit spēlēs ir carnikavieši. Viņiem seko Salacgrīvas (7-1) un Bauskas (7-2) komandas.

Nākamnedēļ paredzētas divas līdervienību savstarpējās spēles – ceturtdien Saulkrastu basketbolisti viesosies Bauskā, bet piektdien BK "Sigulda" savā laukumā uzņems Carnikavas klubu.