04.12.2013 13:21

Ādažu florbolistiem uzvaras Latvijas un Rīgas čempionātos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažu florbolistiem uzvaras Latvijas un Rīgas čempionātos arhīvs

Florbola kluba "Ādaži" komandas aizvadījušas spēles gan Latvijas čempionāta pirmajā līgā, gan Rīgas atklātajā čempionātā, gan Latvijas bērnu un jaunatnes čempionātā. Cīnīties dažādos turnīros turpina arī florbolisti no Babītes, Ķekavas, Ulbrokas un Carnikavas.

Latvijas pirmajā līgā FK "Ādaži" savā laukumā ar 6:3 pārspēja Cēsu kluba "Lekrings" otro komandu. Līdz pirmās trešdaļas vidum mājinieki guva divus vārtus un vadība pretiniekiem vairs neatdeva. Pa diviem vārtu guvumiem Toma Piliksera un Mareka Vaiskoviča kontā.

Citā pirmās līgas spēlē sporta kluba "Babīte" florboliste ar 9:7 pārspēja Liepājas kluba "Kurši" debitantus. Trešā perioda sākumā Babītes komanda zaudēja 5:7, taču atlikušajā laikā pamanījās gūt četrus vārtus pēc kārtas. Pa diviem precīziem metieniem padevās Filipam Fiļam un Ronaldam Kļimovam. Abas Pierīgas komandas savās apakšgrupās ieņem piektās vietas, ar ko ir mazliet par maz iekļūšanai izslēgšanas turnīrā.

FK "Ādaži" florbolisti otrdien aizvadīja arī Rīgas atklātā čempionāta spēli pret florbola klubu "Pārdaugava" un, izšķirošo pārsvaru nodrošinot otrajā trešdaļā (5:1), svinēja uzvaru 15:9. Rietumu grupas turnīra tabulā ādažnieki ieņem trešo vietu, bet Austrumu grupā attiecīgi pirmie un trešie ir carnikavieši un ikšķilieši. Pa četrām labākajām komandām bez divu apļu turnīriem iekļūs superlīgas turnīrā.

Pamazām apgriezienus uzņem arī Latvijas bērnu un jaunatnes florbola čempionāts. Vecākajā U18 grupā puišiem Saulkrastu, Ādažu un Carnikavas apvienotais klubs "SĀC" piedzīvojis piekto zaudējumu sešās spēlēs – 3:6 pret Talsu novada sporta skolu. Pirmās divīzijas A grupā FBK "SĀC" ieņem priekšpēdējo sesto vietu. Trešajā pozīcijā ir florbola skolas "Masters"/Ulbrokas jaunieši, kuri pēdējā mačā pēcspēles metienu sērijā piekāpās Bauskas sporta skolas komandai 3:4, bet ceturtie ir "Ķekavas Bulldogs" kluba florbolisti.

Krietni labāk FBK "SĀC" florbolistiem veicas U16 grupas otrās divīzijas turnīrā, kur viņi ar sešās spēlēs izcīnītiem 15 punktiem dala līderpozīcijas ar vienaudžiem no Lielvārdes. Pagājušās nedēļas nogalē Ādažos mājinieki ar 5:3 pārspēja FK "Rīga"/"Fastum 2" komandu, ar 6:5 "Imantu" un ar 7:5 Kuldīgas novada sporta skolu. Turnīra rezultatīvāko spēlētāju pirmajā trijniekā ir divi "SĀC" florbolisti – Deivids Osītis piecās spēlēs savācis 28 punktu (17+11), bet Rolands Vaivads sešos mačos 24 punktus (13+11).

Latvijas jaunatnes čempionāts sācies arī meiteņu komandām, un vienā no pirmajām spēlēm kluba "Ķekavas Bulldogs" vecākās grupas (U18) vienība ar Latvijas izlases spēlētāju Ingu Ameteri sastāvā nespēja uzvarēt "Rīgas lauvas" – 1:2.