04.12.2013 12:09

Pierīgas novusa spēlētāji paliek bez medaļām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas novusa spēlētāji paliek bez medaļām arhīvs

Latvijas individuālo čempionātu finālturnīros sekmīgākā no Pierīgas novadu pārstāvjiem bija ķekaviete Regīna Andersone, kura Jaunolainē notikušajā turnīrā dāmām ieņēma astoto vietu.

Vīru finālturnīrā Rīgā un dāmu turnīrā Jaunolainē bija pulcējušies pa piecpadsmit labākajiem šāgada novusa meistariem, kas tiesības spēlēt finālā bija nopelnījuši vairāku kvalifikācijas kārtu spēlēs. Pirmajā posmā gan dāmas, gan kungi bija sadalīti divās apakšgrupās, kur cīņas notika pēc riņķa sistēmas līdz četru setu uzvarai, un pa četriem labākajiem novusistiem no katras grupas iekļuva turnīrā par 1.–8. vietu.

No Pierīgas spēlētājiem labāko astoņniekā izdevās iekļūt vienīgi Regīnai Andersonei. Apakšgrupas turnīrā ķekaviete ar trim uzvarām sešos mačos ieņēma ceturto vietu, bet finālturnīrā par 1.–8. vietu spēlēs ar otrās grupas četrām labākajām spēlmanēm uzvarēja vienā no četrām spēlēm un finišēja astotajā vietā.

Biruta Siliņa no Baldones palika pēdējā 15. vietā, bet Latvijas čempiones titulu izcīnīja Janīna Kesenfelde no Ventspils. Otro vietu ieņēma Ilze Lāce no Rīgas, trešo – kuldīdzniece Anita Leja.

Vīru turnīrā abiem Pierīgas novadu pārstāvjiem starp astoņiem labākajiem iekļūt neizdevās. Noslēguma kopvērtējumā Ainārs Grosens no Babītes ierindojās devītajā vietā, bet pagājušā gada Latvijas čempions Mikus Andersons no Ķekavas palika 15. vietā. Pirmās trīs vietas ieguva Aldis Mednis no Valmieras, Ritvars Stalidzāns no Talsiem un rīdzinieks Toms Cirvelis.