04.12.2013 11:34

Puikas neatpaliek no meitenēm: Jaunmārupes skolēniem tautas bumbā otrā uzvara

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Puikas neatpaliek no meitenēm: Jaunmārupes skolēniem tautas bumbā otrā uzvara Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu tautas bumbas turnīrā uzvarējuši Jaunmārupes sākumskolas skolēni. Nedēļu iepriekš to pašu bija paveikušas viņu klasesbiedrenes.

Turnīrs Mārupes sporta kompleksā bija pulcējis 18 Pierīgas skolu 2002. gadā dzimušo audzēkņu komandas. Pirmajā posmā tās tika sadalītas trijās grupās pa sešām, un pa divām labākajām vienībām iekļuva finālturnīrā par 1.–6. vietu.

Apakšgrupās uzvaras visās piecās spēlēs guva Carnikavas pamatskolas, Ādažu vidusskolas un Jaunmārupes sākumskolas puiši, kuriem finālturnīrā piepulcējās otro vietu ieguvēji no Mārupes, Ropažu un Ulbrokas vidusskolām.

Jaunmārupes zēnu komanda pirmajā posmā labi sākto turpināja arī finālā – guva pārliecinošas uzvaras pār carnikaviešiem (14:1), mārupiešiem (12:1), ropažniekiem (9:0) un ulbrokiešiem (15:2) un sīvāk pacīnījās vienīgi ar ādažniekiem (7:5). Beigās uzvaras pilnīgi visās spēlēs un godam nopelnīta pirmā vieta.

Otro vietu ieņēma Ādažu vidusskolas komanda, kurai zaudējums čempioniem bija vienīgais visā turnīrā, bet trešajā vietā ierindojās Ulbrokas vidusskolas skolēni. Pirmo sešnieku noslēdza Ropažu vidusskola, pagājušā gada tautas bumbas turnīra uzvarētāji Carnikavas pamatskola un Mārupes vidusskola.

Tālākajās vietās ierindojās Babītes, Vangažu, Krimuldas un Saulkrastu vidusskolas, Berģu Mūzikas un mākslas pamatskola, Mārupes un Zaķumuižas pamatskolas, privātā vidusskola "Patnis", Mālpils vidusskola, Inčukalna pamatskola, Mālpils internātpamatskola un Mālpils vidusskolas Sidgundas filiāle.

Tautas bumbas turnīrs zēniem bija pēdējais Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu turnīrs. Jaunajā gadā sacensības atsāksies ar volejbola turnīriem divās vecuma grupās puišiem un meitenēm.