03.12.2013 15:02

Pierīgas džudistam bronza starptautiskās sacensībās Rīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas džudistam bronza starptautiskās sacensībās Rīgā arhīvs

"Riga International Cup" turnīrā Pierīgas bērnu un jaunatnes skolas pārstāvis Raitis Taube izcīnījis trešo vietu sacensībās svara kategorijā līdz 60 kilogramiem.

Šajā svara kategorijā startēja seši dalībnieki. Vispirms viņi aizvadīja cīņas divās apakšgrupās pa trim, un divu pirmo vietu ieguvēji iekļuva pusfinālā.

R. Taube pirmajā posmā zaudēja Oļegam Maļcevam no Baltkrievijas un uzvarēja Robina Šnegu no Lietuvas. Pusfinālā viņa pretinieks bija Marks Čirkins no Igaunijas džudo kluba "Mikado", kurš izrādījās pārāks gan šajā cīņā, gan pēc tam arī finālā.

Līdzīgā turnīrā, kas Rīgā notika oktobra sākumā, Raitis Taube savā svara kategorijā uzvarēja visās četrās cīņās un izcīnīja pirmo vietu.

"Riga International Cup" turnīrā piedalījās vēl trīs Pierīgas BJSS audzēkņi, tiesa, visai pieticīgi.

Roberts Burģelis svara kategorijā līdz 81 kilogramam pirmajā kārta bija brīvs, otrajā zaudēja Naumam Hļebinam no džudo kluba "Lido", bet gandarījuma turnīrā par trešo vietu arī alūksnietim Ričardam Augstkalnam un ierindojās septītajā vietā. Savukārt Artjoms Ratņikovs, kurš iepriekšējā "Riga International Cup" turnīrā bija ierindojies piektajā vietā, šoreiz izstājās jau pēc zaudējuma pirmajā kārtā.

Pēdējā ceturtajā vietā svara kategorijā virs 100 kilogramiem palika Juris Kozlovskis, kurš piedzīvoja zaudējumus visās trijās cīņās pret Igaunijas, Baltkrievijas un vietējā džudo kluba "Maccabi" pārstāvjiem.