16.03.2012 20:30

Dukuri, Šici un Melbārdis vienuviet

Autors  Ivo Jirgens
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sestdien Siguldā faniem un līdzjutējiem būs iespēja klātienē sastapt skeletona «supermenu» - pasaules labāko skeletonistu Martinu Dukuru. Sestdien Siguldā faniem un līdzjutējiem būs iespēja klātienē sastapt skeletona «supermenu» - pasaules labāko skeletonistu Martinu Dukuru. www.delfi.lv

Sestdien, 17. martā, Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē sporta līdzjutējiem būs unikāla iespēja vienuviet satikt teju visu Latvijas ziemas sporta ziedu.

 

Skeletonisti brāļi Martins un Tomass Dukuri, kamaniņbraucēji Andris un Juris Šici, bobsleja izlases līderi Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens piedalīsies sezonas noslēguma pasākumā «Ledus trašu zvaigznes un karaļi Siguldā».

Lai arī pasākumam lielā mērā ir šova «piegarša», gluži bez sportiskās intrigas arī šoreiz neiztiks. Latvijas čempionāta medaļas sadalīs gan kamaniņu divnieku ekipāžas, gan bobsleja divnieki. Pa divām labākajām ekipāžām iegūs tiesības vēlāk piedalīties līdz šim nebijušās komandu stafetes sacensībās, kurās startēs triju sporta veidu pārstāvji.

Komandas «Moduls Riga» sastāvu kopā ar šosezon pasaules un Eiropas līmenī visus iespējamos titulus izcīnījušo Martinu Dukuru un šāgada Latvijas vicečempionu kamaniņu sportā vīriem Mārtiņu Rubeni veidos sestdienas ātrākā kamaniņu ekipāža un Latvijas vicečempioni bobslejā. Ar viņiem konkurēs vēl vienu Latvijas Bobsleja federācijas atbalstītāju - «Arčers/Binders» - vārdā nosauktā komanda, kuras sastāvā startēs Tomass Dukurs, Latvijas čempions kamaniņu sportā Inārs Kivlenieks, otrās vietas ieguvēji kamaniņu divnieku sacensībās un bobsleja čempionāta uzvarētāji.

Pasākuma rīkotāji sola arī oriģinālākus priekšnesumus pavāru Kaspara un Māra Jansonu izpildījumā, kā arī ekstrēmo ātrslidošanas sacensību «Red Bull Crashed Ice» pieredzi guvušo Armanda Tripāna un Viestura Rauzas paraugdemonstrējumus.

Iespēja izmēģināt Siguldas trases līkločus būs visiem pasākuma apmeklētājiem, pirmo reizi Latvijā notiks bobsleja starta brauciens bērniem no piecu gadu vecuma. Par muzikālo fonu visas dienas garumā parūpēsies grupa «Colt» un dīdžejs Andris Jurga.

Pasākums «Ledus trašu zvaigznes un karaļi Siguldā» sāksies pulksten 12, ieeja - bez maksas.