02.12.2013 15:30

Siguldiete otrā "Grand Prix" jauniešu badmintona turnīrā Tartu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldiete otrā "Grand Prix" jauniešu badmintona turnīrā Tartu Vjačeslavs Baskovs

Turnīrā Igaunijā četrās vecuma grupās puišiem un meitenēm piedalījās 237 spēlētāji no Baltkrievijas, Igaunijas, Izraēlas, Krievijas, Latvijas un Ukrainas. Dalībnieku vidū bija arī vairāki Siguldas badmintona kluba un sporta skolas pārstāvji.

No siguldiešiem individuāli veiksmīgākā bija Jekaterina Romanova. Vienspēļu turnīrā U-19 vecuma grupā jaunietēm viņa guva divas uzvaras apakšgrupas turnīrā, izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā bija brīva, pusfinālā divos setos pārliecinoši pieveica igaunieti Hedu Maretu Ēnmā un tikai finālā piekāpās citai Igaunijas badmintonistei Kristinai Kūbai 9:21, 17:21.

Dubultspēļu turnīrā jaunietēm J. Romanova pārī ar Amandu Agnesi Arnicāni pusfinālā zaudēja vēlākajām čempionēm no Ukrainas, bet spēlē par trešo vietu triju setu cīņā piekāpās ar pirmo numuru izliktajām igaunietēm Elīsei Kikasai un Grētei Pallai 22:20, 9:21, 9:21. Jekaterina piedalījās arī jaukto dubultspēļu turnīrā, kur kopā ar Kristapu Kalniņu izstājās ceturtdaļfinālā.

Vēl vienu godalgotu vietu siguldiešiem izcīnīja Liāna Lenceviča U-13 vecuma grupā. Pusfinālā viņa zaudēja vienaudzei no Baltkrievijas, bet spēlē par trešo vietu ar 21:9, 21:14 pārspēja valmierieti Evelīnu Rulleri.