02.12.2013 14:49

Salaspilī sacenšas paši jaunākie handbolisti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspilī sacenšas paši jaunākie handbolisti Latvijas Handbola federācija

Latvijas jaunatnes handbola čempionātā Salaspilī un Dobelē aizvadīts pirmais posms jaunākajā D2 vecuma grupā 2002. gadā dzimušajiem zēniem. Trīs no desmit komandām pārstāv Pierīgas novadus.

Salaspilī Stopiņu novada puiši četrās spēlēs izcīnīja trīs uzvaras un vienreiz nospēlēja neizšķirti. Viņi ar 17:14 pārspēja Skrīveru komandu, ar 15:7 Rīgas handbola kluba "Celtnieks" komandu, ar 16:12 Salaspils sporta skolu un nospēlēja 9:9 ar Ludzas komandu.

Stopiņu un Ludzas jaunie handbolisti ar septiņiem punktiem pēc pirmā posma šajā apakšgrupā dala pirmo vietu, kaut arī ludzāniešiem ir labāka gūto un zaudēto vārtu starpība.

Salaspils sporta skolas komanda vēl ar 16:7 pieveica "Celtnieku", ar 21:11 uzvarēja Skrīverus, ar 9:15 piekāpās Ludzai un ar četriem punktiem ieņem trešo vietu.

Turnīrā Dobelē piecu komandu vidū bija arī vienība no Olaines, kas ar 6:10 piekāpās Dobeles sporta skolai un ar 9:13 Jūrmalai, toties ar 12:10 pārspēja Vaiņodi un ar 18:9 Auci. Uzvaras visās četrās spēlēs guva dobelnieki, bet olainiešiem, tāpat kā Jūrmalas un Vaiņodes komandām, ir pa četriem punktiem.

Par Latvijas jaunatnes čempionāta pirmā posma otro rezultatīvāko spēlētāju kļuva Ernests Ritvars Grava no Stopiņu komandas, kurš četros mačos bumbu vārtos raidīja 26 reizes. Olaines komandas sastāvā rezultatīvākais ar 19 precīziem metieniem bija Ņikita Tkačenko, bet Salaspils sporta skolas vienībā labākais vārtu guvējs bija Valdis Jāzeps Valainis (16).

Otrais posms D grupā paredzēts janvāra beigās Ludzā un Vaiņodē. Pēc aizvadītajiem diviem apļiem katras grupas uzvarētāji un vēl trīs citas labākās komandas no abām grupām iekļūs finālturnīrā par 1.–5.vietu, bet pārējās komandas sadalīs vietas no sestās līdz desmitajai. Fināli paredzēti nākamā gada maija vidū.

Nākamais Latvijas jaunatnes handbola čempionāta turnīrs paredzēts šīs nedēļas beigās Olainē, kur pirmo posmu aizvadīs D1 grupas (2001. g.dz.) meitenes. Paredzēts, ka turnīrā piedalīsies četras komandas – bez mājiniecēm vēl arī divas Salaspils sporta skolas komandas un Ludzas novada sporta skolas vienība.