02.12.2013 12:03

Mārupieši uzvar zolītē un Pierīgas sporta spēļu kopvērtējumā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Savu artavu novada uzvarai Pierīgas sporta spēlēs deva arī Mārupes volejbolisti Savu artavu novada uzvarai Pierīgas sporta spēlēs deva arī Mārupes volejbolisti Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Ar zolītes spēles turnīru finišējušas 2013. gada Pierīgas novadu sporta spēles, kuru kopvērtējumā, apsteidzot pagājušā gada čempionus Babītes novada sportistus, pirmo vietu izcīnījis Mārupes novads.

Zolītes turnīrā svētdien piedalījās komandas no deviņiem Pierīgas novadiem. Kopvērtējumā savācot 98 punktus, par uzvarētājiem kļuva mārupieši Māris Skuška, Normunds Kārklis, Jānis Upmalis un Linda Upmale, turklāt Kārklis un Upmale arī kļuva par Pierīgas čempioniem individuālajā vērtējumā.

Otrajā vietā ar 85 punktiem ierindojās Stopiņu novada pārstāvji Valdis Ozoliņš, Pēteris Jubulis, Sandis Kreics un Edīte Kreica, trešajā ar 78 punktiem salaspilieši Leonards Stupāns, Ainārs Antužāns, Ilgvars Vēdzele un Vera Brunovska. Tālākās vietas ieņēma Baldones novads (75 p.), Mālpils (73), Babīte (66), Ropaži (62), Krimulda (56) un Saulkrasti (55).

Pierīgas novadu sporta spēļu kopvērtējumā pēc 15 aizvadītajām sacensībām lielāko punktu summu (225 p.) bija savākuši Babītes novada pārstāvji, kuri turklāt vienīgie piedalījās visos turnīros. Taču, tā kā nolikums paredzēja, ka kopvērtējumā ņem vērā desmit labākos rezultātus no piecpadsmit, Babītes sportistus apsteidza mārupieši, kuriem kopējā summā, vērtējot visas sacensības, bija 199,5 punkti.

Tādējādi par 2013. gada Pierīgas novadu sporta spēļu čempionu kļuvis Mārupes novads (171 punkts). Otrā vieta pagājušā gada kopvērtējuma uzvarētājiem Babītes novadam (165 p.), trešā – Ropažu novadam (162 p.). Vēl pirmajā sešniekā iekļuva Baldones (150), Saulkrastu (147,5) un Stopiņu (132) novadi.

Tālākajās vietās ierindojās Mālpils (114), Krimuldas (110), Salaspils (99), Ķekavas (94), Siguldas (69,5), Sējas (64,5), Inčukalna (63), Olaines (37), Ādažu (36) un Carnikavas (25) novadi. Jāpiezīmē gan, ka Ķekavas, Salaspils, Siguldas, Carnikavas un Olaines novadi nav sporta spēļu rīkotāju Pierīgas Izglītības, kultūras un sporta pārvaldē iesaistītie novadi, to pārstāvji piedalās tikai atsevišķos turnīros un neregulāri. Vismaz vienās no 15 sacensībās pirmo vietu izcīnīja deviņu Pierīgas novadu pārstāvji.

Salīdzinājumam – pērn pirmās sešas vietas ieguva Babītes, Mārupes, Ropažu, Saulkrastu, Baldones un Stopiņu sportisti.

2013. gada Pierīgas novadu sporta spēles sākās ar dambretes turnīru šāgada februārī, turpinājās ar sacensībām šahā, novusā, galda tenisā, telpu futbolā, orientēšanās sportā, florbolā, vieglatlētikas krosā, šautriņu mešanā, basketbolā vīriem, peldēšanā, volejbolā vīriem un dāmām, kā arī zolītē. Augustā notika arī tradicionālās pašvaldību darbinieki sporta spēles.

Pirmo sešu vietu ieguvēji Pierīgas novadu komplekso sporta spēļu kopvērtējumā tiks sveikti 13. decembrī Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvaldes zālē.