02.12.2013 09:30

Florbolistiem bēdīga bilance: uzvara un četri zaudējumi (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Florbolistiem bēdīga bilance: uzvara un četri zaudējumi (papildināta) Latvijas Florbola savienība

Latvijas vīriešu florbola virslīgas turnīrā trīs Pierīgas klubi piecās spēlēs gūst tikai vienu uzvaru. Dāmu turnīrā ķekavietes pārākas par ādažniecēm.

Vienīgo panākumu no Pierīgas vīru komandām guva rangā augstāk esošais florbola klubs "Ķekava". Mačā ar FK "Rīga" komandu pretinieki pārmaiņus guva vārtus un pamatlaikā uzvarētājus tā arī nenoskaidroja. Pagarinājuma trešajā minūtē precīzs metiens izdevās Tomam Briedim, un ķekavieši svinēja uzvaru 7:6. Pa trim rezultativitātes punktiem nopelnīja Gints Klēģers (2+1) un Aivis Hammers (1+2).

Dienu vēlāk FK "Ķekava" florbolisti viesojās Liepājā pie "Kuršiem". Pirmajā trešdaļā ķekavieši izvirzījās vadībā 2:0, taču tad zaudēja piecus vārtus pēc kārtas un, lai arī pēdējās minūtēs spēja starpību samazināt līdz minimumam, piedzīvoja zaudējumu 8:9. Pa diviem precīziem metieniem izdevās Mārtiņam Brigmanim un Aivim Hammeram.

Divas neveiksmes divu dienu laikā piedzīvoja Ulbrokas/florbola skolas "Masters" komanda. Mačā pret RTU/"Inspecta" florbolisti ulbrokieši no 1:3 dažu minūšu laikā panāca 4:3 savā labā, tomēr studenti atguva vadību un beigās guva uzvaru 10:6. Piecus no sešiem vārtiem Ulbrokas kluba labā guva Pēteris Freimanis, četri punkti (1+3) Kasparam Šķēlam.

Svētdien Ulbrokas/FS "Masters" florbolisti sava laukumā uzņēma Lielvārdes komandu un pēc scenārija līdzīgā mačā zaudēja 5:8. P. Freimanim divi precīzi metieni, bet Krišjānim Zepam un Edžum Ceriņam pa vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Trešā Pierīgas komanda "Ķekavas Bulldogs" saņēmusi tehnisko zaudējumu 0:5 par nenotikušo spēli pret "Valmiera"/"VIA" komandu. Virslīgas turnīra tabulā FK "Ķekava" saglabā pirmo vietu (35 punkti 16 spēlēs), Ulbroka/FS "Masters" ir 11. pozīcijā (12 p., 12 sp.), bet "Ķekavas Bulldogs" priekšpēdējā 13. vietā (7 p., 15 sp.).

Dāmu virslīgas turnīrā FK "Ķekava" florbolistes, otrās trešdaļas sākumā ieguvušas divu vārtu pārsvaru, to nosargāja līdz mazrezultatīvās spēles beigām un pārspēja FK "Ādaži" vienību 4:2. Uzvarētājām ar precīziem metieniem izcēlās Evija Poļakova, Katrīna Šleiva, Alīna Logina un Gundega Vancāne, bet ādažniecēm – Māra Stapkēviča un Viktorija Gudino.

Neveiksmi spēlē ar pašreizējām valsts čempioniem Rīgas Stradiņa universitātes florbolistēm piedzīvoja "Ķekavas Bulldogs" dāmu komanda. Otrās trešdaļas sākumā rezultāts vēl bija neizšķirts 2:2, taču tad studentes guva trīs vārtus pēc kārtas un uzvaru no rokām vairs neizlaida – 8:4. "Buldodžu" labā divus vārtus guva Zanda Ozoliņa.

Turnīra tabulā FK "Ķekava" ar 12 punktiem sešās spēlēs ieņem otro vietu (līderēm Kocēnu "Rubenei" ir trīs punkti vairāk). "Ķekavas Bulldogs" florbolistes ir ceturtās (9 punkti 7 spēlēs), bet FK "Ādaži" komanda ir pēdējā piektajā vietā (3 punkti 7 spēlēs).