01.12.2013 15:55

Kamaniņu braucējus no medaļām šķir ceturtdaļsekunde

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Elīza Tīruma Elīza Tīruma Krišjānis Grantiņš

Kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas trešajā posmā Vinterbergā labākos rezultātus uzrādīja Latvijas komanda stafešu sacensībās, ierindojoties ceturtajā vietā.

Svētdien dāmu sacensībās astoto vietu izcīnīja Elīza Tīruma. Pirmajā braucienā viņa sasniedza septīto rezultātu, bet otrajā, lai arī bija pussekundi ātrāka, uzrādīja devīto laiku un summā vienu pozīciju zaudēja.

Trīs pirmās vietas izcīnīja Vācijas kamaniņu braucējas, turklāt Natālija Geizenbergere svinēja uzvaru trešajā posmā pēc kārtas. E. Tīruma viņai divu braucienu summā zaudēja 1,163 sekundes. Pasaules kausa kopvērtējumā pēc trim posmiem Elīza ieņem astoto pozīciju.

Vēlāk notika komandu stafešu sacensības, kurās E. Tīruma, Kristaps Mauriņš un Andris un Juris Šici ierindojās ceturtajā vietā – par divām pozīcijām augstāk nekā iepriekšējā posmā. Par uzvarētājiem kļuva Itālijas kamaniņu braucēji, kuriem latvieši zaudēja 1,412 sekundes. Otro vietu ieņēma amerikāņi, bet trešo – austrieši, no kuriem Latvijas komanda atpalika par 0,245 sekundēm.

Zīmīgi, ka sarežģītajā Vinterbergas trasē no 14 valstu komandām finišēja tikai deviņas. Četras līdz finišam netika, viena tika diskvalificēta, bet izteiktie favorīti vācieši pēc N. Geizenbergeres kļūdas palika devītajā vietā četrarpus sekundes aiz uzvarētājiem.

Jau ziņots, ka sestdien veiksmīgākie no Latvijas kamaniņu braucējiem bija brāļi Šici, kuri divnieku ekipāžu sacensībās ieņēma sesto vietu, kā arī Kristaps Mauriņš, kurš vīru sacensībās finišēja devītais.

Nākamie divi Pasaules kausa izcīņas posmi notiks Ziemeļamerikā – 6. un 7. decembrī Vistlerā (Kanāda) un 13. un 14. decembrī Pārksitijā (ASV).