01.12.2013 14:33

Stopiņi pret Ludzu: dāmas uzvar, vīri zaudē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņi pret Ludzu: dāmas uzvar, vīri zaudē arhīvs

Latvijas dāmu virslīgas handbola čempionātā astoto uzvaru pēc kārtas izcīnījušas Stopiņu novada handbola kluba spēlētājas.

Svētdien viesos Latvijas vicečempiones ar 25:20 (15:10) pārspēja Ludzas sporta klubu "Latgols" vienību. Jau pirmajās septiņās minūtēs Stopiņu handbolistes panāca 6:1 savā labā, un turpinājumā rezultāta starpībā lielu izmaiņu nebija. Pirmā puslaika vidū laukuma saimnieces pievilka līdz "mīnus divi", taču stopiņietes nekavējoties atbildēja ar četriem precīziem metieniem pēc kārtas.

Uzvarētāju labā Ivita Asare guva sešus, Elza Seržante un Annija Ozoliņa pa pieciem un Lana Nikolajeva četrus vārtus. Ar maksimālo punktu skaitu – 16 pēc aizvadītām astoņām spēlēm – Stopiņu NHK virslīgas turnīra tabulā saglabā pirmo vietu.

Par diviem punktiem no līderēm atpaliek Latvijas čempiones LSPA handbolistes, kuras svētdien Salaspilī ar 36:26 (20:12) pārspēja vietējās sporta skolas komandu. Pēc nospēlētām 18 minūtēm rezultāts jau bija 15:4 rīdzinieču labā, un tuvāk par septiņiem vārtiem (16:23) salaspilietes vairs nespēja pietuvoties.

Laukuma saimnieču labā Renāte Salmane un Dace Potapova katra iemeta sešus vārtus. Salaspils sporta skolas komanda līdzšinējās deviņās spēlēs izcīnījusi tikai vienu uzvaru.

Astoto zaudējumu sezonas desmit spēlēs sestdien piedzīvoja Stopiņu novada vīru handbola komanda – 27:34 (9:18) pret SK "Latgols" komandu.

Arī šajā cīņā spēles liktenis lielā mērā tika izšķirts jau pirmajās 15–20 minūtēs, kuru laikā ludzānieši strauji audzējā pārsvaru (8:2, 14:4). Otro puslaiku Stopiņu komanda sāka ļoti apņēmīgi un ar 8:1 izrāvienu samazināja starpību līdz 16:19. Taču pretinieki ātri atjaunoja 6–7 vārtu pārsvaru un to nosargāja līdz cīņas beigām.

Stopiņu NHK labā Andris Lazda guva astoņus, Mārtiņš Savickis un Nikolajs Panovs pa pieciem, Renārs Čerņavskis četrus vārtus. Ar četriem punktiem desmit spēlēs stopiņieši turnīra tabulā ieņem priekšpēdējo devīto vietu.