30.11.2013 16:22

Saulkrastu kamaniņu braucējam bronzas medaļa Altenbergā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkrastu kamaniņu braucējam bronzas medaļa Altenbergā Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Brālis un māsa Kristers un Kendija Aparjodi ar panākumiem startējuši junioru Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā Altenbergas trasē.

Startējot jauniešu vecuma grupā, 15 gadus vecais Kristers abos braucienos sasniedza trešo labāko rezultātu un trešo vietu ieņēma arī posma kopvērtējumā. Uzvarētājam Niko Gleiršeram viņš zaudēja 0,510 sekundes, bet no otrās vietas ieguvēja vācieša Paula Lukasa Heidera atpalika par 0,079 sekundēm. Startēja 40 jaunie kamaniņu braucēji.

Sacensībās jaunietēm 25 dalībnieču konkurencē sesto vietu ieņēma nepilnus 17 gadus vecā Kendija Aparjode, kura uzvarētājai Svenjai Estreiherei zaudēja 1,116 sekundes.

Sestajā vietā ierindojās arī siguldietis Riks Kristens Rozītis junioru sacensībās 0,808 sekundes aiz pirmās vietas ieguvēja Tonija Grēfes no Vācijas, bet divnieku ekipāžu sacensībās junioriem ropažnieks Kristens Putins kopā ar Kārli Matuzelu ieņēma devīto vietu (+2,048 s).

Vēl no Latvijas jaunajiem kamaniņu braucējiem Altenbergā startēja Alise Evelīna Mitkus, taču viņa pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu un nefinišēja.